Japonya bu yılın sonunda dijital para denemelerine başlıyor
Japonya bu yılın sonunda dijital para denemelerine başlıyor

Japonya bu yılın sonunda dijital para denemelerine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Japonya merkez bankası, Çin ve diğer ülkelerin liderliğini takiben, bu yılın sonlarında merkez bankası dijital para birimini denemeye başlayacak.

Bank of Japan, dijital para denemelerine başlıyor

Japonya Merkez Bankası (BOJ), bu yılın sonlarında merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile denemelere başlayacak. Geçmişte merkez bankası, Japonya’nın dijital ödemelerinin şu anda yeterli olduğunu iddia ederek dijital bir yen ihraç etme niyetinde olmadıklarını söylemişti. Son zamanlarda Tokyo’da düzenlenen bir basın toplantısında konuşan BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, Japonya’nın dijital bir yen çıkarması gerekebileceği bir zamana iyice hazırlanmasının gerekliliğini belirtti.

Japonya Merkez Bankası başkanı, bu yılın sonlarında devlet destekli dijital para biriminin, BOJ’un CBDC çabalarını hızlandıran diğer merkez bankalarıyla aynı çizgide kalmasına izin vereceğini açıkladı. Reuters tarafından bildirildiği üzere, “Genel ödeme sistemlerinin istikrarını ve verimliliğini sağlama açısından, koşullardaki değişikliklere uygun bir şekilde yanıt vermek için kapsamlı bir şekilde hazırlık yapmak önemlidir.” dedi. Ancak başkan, BOJ’un yakın zamanda bir CBDC çıkarmayacağını açıkladı.

Çin bu alanda lider

Bank of Japan’ın CBDC ile denemesi, dijital bir yen ihtiyacı ortaya çıkarsa bankanın daha iyi hazırlanmasına izin verebilir. Japonya Merkez Bankası, CBDC yarışında büyük ekonomiler arasında küresel lider olan komşusu Çin’e ayak uydurmaya çalışıyor.

Çin Halk Bankası, vatandaşların perakende ödemelerde dijital yuanı denediği Şanghay, Suzhou ve Shenzhen gibi büyük şehirlerde airdrop’lar düzenliyor. PBoC, son hamlesinde bir CBDC araştırma projesinde BAE, Hong Kong ve Tayland ile güçlerini birleştirdi. Proje, sınır ötesi fon transferlerinde maliyetleri ve verimsizlikleri hafifletmek için bir CBDC kullanımına odaklanıyor.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin