SBI, Japon kripto para borsası TaoTao'yu satın aldı
SBI, Japon kripto para borsası TaoTao'yu satın aldı

Japonya, Bitcoin ETF onayını düşünmüyor, FSA söylentileri reddetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal Hizmetler Ajansı’nın (FSA) bir sözcüsüne göre, Japonya Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onayını düşünmüyor.

Bitcoin.com’a konuşan FAS temsilcisi şunları söyledi:

Şu anda kripto varlıklarını izleyen ETF’leri onaylamayı düşündüğümüz gerçek dışıdır. Şu anda onları onaylamayı düşünmüyoruz.

Japonya Bitcoin ETF’lere ihtiyaç duymuyor

Geçtiğimiz hafta Bloomberg dahil birçok kaynak, Japonya’nın Bitcoin ETF’lerini Bitcoin vadeli işlemlerine alternatif olarak onaylama olasılığını araştırdığını bildirmişti.

Raporlar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Şubat ayının sonuna kadar kesin olarak düzenlenmiş yatırım araçlarının ortaya çıkması olarak belirlenecek olan VanEck Bitcoin ETF başvurusunun onaylanmasına yönelik beklentide bir artışa yol açtı. Japonya gibi piyasalar fiyat manipülasyonu riskini azaltabilir.

Bununla birlikte, yapılan açıklamada, bir FSA sözcüsü, ajansın şu anda kripto paralarla ilgili türevlerin gerekliliğini kabul etmediğini söyledi. Ve hem kripto ETF’lerine hem de vadeli ürünlere karşı duruşunu sağlamlaştırdığını aktardı.

Şu anda kripto-varlık türevlerinin alım satım işlemlerinin ve sosyal açıdan önemli olduğunu kabul etmenin zor olduğu göz önüne alındığında, birçok piyasa katılımcısının sahip olduğu finansal araç borsalarında kripto-varlık türevlerinin alım satımına gerek olmadığını düşünüyoruz.

Daha önce, Kobre&Kim’deki bir hükümet koruma savunması ve menkul kıymetler dava avukatı olan Jake Chervinsky, bir ETF’nin yurtdışı pazarlarda piyasaya sürülmesinin SEC’in manipülasyonda kilit bir konu olarak gördüğü şeyi ele alabileceğini söyledi. Ayrıca SEC kararında asgari bir etkiye sahip olmasının muhtemel olduğunu dile getirdi.

Komisyon, uluslararası düzenlemelerde lider olmayı tercih ettiğinden, Japonya’daki bir Bitcoin ETF’nin veya herhangi bir diğer büyük kripto para piyasasının ABD SEC’in kararını hiçbir zaman etkilemeyecektir.

Ancak, FSA ve Japon finansal otoritelerinin, varlık sınıfına kısa sürede odaklanmayı sağlayabilecek yatırım araçlarına geçmekten ziyade, yerel kripto para borsası piyasasının altyapısını güçlendirmeye odaklanmaya istekli olduğu görülüyor.

ABD’deki Bitcoin ETF teklifleri

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, ETF’ler ABD SEC tarafından manipülasyon ve güvenlik riskleri dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle reddedilmişti.

O zamandan beri VanEck ve Bitwise gibi şirketler, geçmişte kamuoyunda ortaya konan sorunların çoğunu ele alan ETF önerilerini sunmuşlardı.

Örneğin, Bitwise, bu hafta bir ETF teklifi sunan bir kripto para hedge fonu, borsalarda, vadeli işlem piyasalarında ve tezgâh üstü (OTC) alım satım platformlarındaki borsaları izlemek için bir endeks oluşturdu. Amaç ise maksimum günlük hacme dayalı hakim kripto paranın doğru fiyatı tespit etmek.

Denizaşırı pazarlarda kaydedilen ilerlemeye bakılmaksızın, ABD SEC, büyük olasılıkla uzun vadede Bitcoin ETF olasılığını artıracak olan her ETF başvurusunun reddedilmesinden sonra gelişme alanlarını belirlemeye devam edecek gibi gözüküyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin