Sektörün önde gelen 3 uzman isminden dikkat çeken Bitcoin tahminleri
Sektörün önde gelen 3 uzman isminden dikkat çeken Bitcoin tahminleri

14 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC’de yeni bir düşüş mü yoksa toparlanma mı görülecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

14 Ocak Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik detaylar:

  • Bitcoin dünkü yatay seyrini aşağı yönlü kırarak 3.441 dolara kadar geriledi. (Binance verileri)
  • 500 doların altına sarktıktan sonra yaşanan toparlanma BTC/USD paritesinin yeniden 3.500 doların üzerine çıkmasını sağladı.
  • Bitcoin yeni haftanın başlangıcında 3.580 dolar desteğini yeniden kazanamazsa düşüşlerin devam edeceğini görebiliriz.

14 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin geçen hafta 4.000 doları geçme konusunda zorlanınca bu noktanın geçilemeyeceğine kanaat getiren büyük yatırımcılardan iki kısa zaman dilimin iki önemli satış gördük.

Bu satış işlemleri ile Bitcoin, 3.580 dolar desteğine kadar geriledikten sonra yaklaşık 3 günlük bir periyotta bu noktada stabil kaldı.

Din ise bu destek noktasına tutunamayan Bitcoin yeni bir satış dalgasının içine girerek 4 saatlik periyotta yaklaşık yüzde 4 daha geriledi. Ve 3.500 doların altına sarktı. Bu seviyeden gelen tepki alımları sonrası ise hafif toparlanmaya giren BTC/USD paritesi, yeni gün başlangıcı ile birlikte 3.500 doların üzerinde el değiştirmeye başladı.

Güncel fiyat hareketlerinde Bitcoin’in 3.535 dolar seviyesinin üzerinde saatlik kapanışlar yapması toparlanmanın devamı için oldukça önemli olup bu seviye geçilebilirse yeniden 3.580 dolar desteğinde kendine yer bulabilir.

Gün içi hareketlerde 3.535 doların altında kalınması durumunda yeni bir satış dalgası daha görebiliriz. Olası satışlar ise kısa vadede 3.300 dolar bandına kadar bir gerileme ve olumsuz havanın devamı halinde ise geçen yılın 15 Aralık tarihinde görülen 3.150 dolar dip seviyesine doğru bir yolculuk görebiliriz.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, nötr konumda bulunuyor.
  • Stokastik RSI, yükselişin ir miktar daha devam edebileceği yönde sinyaller üretiyor.
  • RSI 32 seviyesi ile negatif bölgedeki seyrini devam ettirirken son toparlanma hareketi ile birlikte yönünü kuzeye çevirmiş durumda. Fakat yükselişin tutarlı olması için RSI’nın 50 seviyesini kazanması gerekiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin