cftc
ABD düzenleyici CFTC Binance'i araştırıyor

CFTC kripto dolandırıcısına 1,1 milyon dolar ceza verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticareti Komisyonu (CFTC), bir Bitcoin traderinin hapse gönderilmesini hükmetti ve hileli yollarla kazandığı Bitcoin ve Litecoin faaliyetlerinden dolayı 1 milyon dolardan fazla para cezasına çarptırdı.

CFTC tarafından Cuma günü yayınlanan basın açıklamasına göre, Arizona’da ikamet eden Joseph Kim, önceki işveren fonlarının 600.000 dolarından fazlasını zimmetine geçirdikten sonra yüz binlerce dolarlık bir dolandırıcılık yaptığını itiraf etti.

2017 yılı Eylül ve Kasım ayları arasında Kim, Chicago merkezli bir ticaret firması olan işverenin kripto hesabından Bitcoin ve Litecoin’i kendi kişisel hesaplarına aktardı. Yapılan açıklamaya göre ise firmaya 601.000 dolarlık bir zarar verdi.

Kripto dolandırıcısı işyerinin kripto paralarını zimmetine geçirdi

Firma Kim’i eksik tokenler hakkında sorguladığında, kripto borsası ile ilgili güvenlik sorunlarından dolayı kripto paraları diğer hesaplara aktarmak zorunda kaldığını dile getirdi. O yılın kasım ayında Kim’in hırsızlık yaptığı fark edilince, şirket Kim’in işine derhal son verdi.

Ancak Kim bununla da yetinmedi. Daha sonra, eski işyerine geri ödeme yapma umuduyla kripto ticaretine devam eden Kim,  yüksek kâr vaadiyle, bireysel müşterilerden fon aramaya başladı. Sonuç olarak, Aralık ve Mart 2018 arasında en az beş müşteriden yaklaşık 545.000 dolar topladı.

İşyerine verdiği zararı karşılama amacıyla 5 kişiyi daha kandırdı

Kim, müşterilerine ayrıca kendi ticaret şirketini kurmak için işinden kendi isteği ile çıktığı yalanını söyledi. Ayrıca müşterileri kandırarak, düşük riskli bir arbitraj stratejisine yatırım yapacağını iddia etti. Fakat topladığı fonlar ile kripto para piyasalarında yüksek riskli işlemler yaptı. Bu riskli işlemlerde başarısız olan Kim, topladığı tüm fonları kaybetti.

CFTC toplamda kripto piyasalarında 1,1 milyon dolar batıran dolandırıcıya ağır cezalar verdi

CFTC, 1.146.000 dolarlık para cezasına ek olarak, kripto paralar da dahil olmak üzere Kim’i ticari işlemlerden daimi olarak yasakladı. Ayrıca onu 15 ay hapis cezasına çarptırdı.

CFTC’de yürütme direktörü James McDonald konu ile ilgili şunları söyledi:

Bugünkü işlem, CFTC’nin sanal para piyasalarında aktif bir şekilde güveni sağlama sorumluluğu göstermesi ve kamu menfaatini koruma taahhüdünü gösteren davalar dizisinden biri olarak kayda geçti.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin