Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı
Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı

Japon kripto pazarı şirketlerin yeni gözdesi haline geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın en üst düzey mali düzenleyicisi, şu anda Japon kripto para piyasasına girmek isteyen birçok şirket olduğunu doğruladı. Öte yandan, ülkedeki mevcut birçok kripto borsalarında değişiklikler kapıda.

190’ın üzerinde şirket Japon kripto pazarına girmek istiyor

Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) bugüne kadar 190’ın üzerinde şirketin kripto para operatörü olarak kayıt yaptırmak istediğini doğrulayarak şu ifadeleri kullandı:

Tescil ile ilgili ön danışma/soruşturma da dahil olmak üzere, 190’dan fazla operatör pazara girme niyetini ifade ediyor.

Bu sayı, ajansın Ağustos ayında açıkladığı önceki sayıdan 30 şirket daha fazla. O zaman, FSA, 160 operatörün, Japon kripto para piyasasına girme niyetinde olduğunu söylemişti.

FSA  detaylar hakkında bilgi vermese de, bazı şirketler kripto ile ilgili iş kurma planlarını kendileri açıkladılar. Bunlar arasında Line Corp, Yahoo! Japonya, Money Forward Inc, Drecom Co. Ltd., Yamane Medical Corp., Adways Inc., Avex A.Ş., Daiwa Menkul Kıymetler Grubu, Samurai ve J Partners, Appbank Inc., I-Freek Mobile Inc.  ve Fasteps Co. Ltd. bulunuyor.

Japonya kripto alanını değiştiriyor

Şu anda Japonya’da 16 kayıtlı kripto borsası bulunuyor. Gözden geçirilmiş Ödeme Hizmetleri Yasası uyarınca, kripto operatörleri FSA’ya kaydolmalı. Japonya’da, başvuruları düzenleyici tarafından incelenirken faaliyet göstermesine izin verilen şirketler olan üç saygın kurum bulunuyor. Bunlar, Coincheck, Lastroots ve Everybody’s Bitcoin.

Eylül ayında, düzenlenmiş kripto borsası Zaif’i hacklenmişti ve daha sonra bir başka düzenlenmiş borsa Fisco Cryptocurrency Exchange Inc tarafından devralınmıştı. Bittrade ise yakın zamanda Huobi tarafından satın alındı ve Huobi Japonya olarak yeniden başlatılma sürecinde. Madison Group, bir başka tescilli borsa olan Bitocean’da hisse alma planını açıkladı. Buna ek olarak, Ceres Inc. Perşembe günü, önümüzdeki baharda ortak bir hizmet başlatmak üzere kripto para borsası Xtheta’nın ile sermaye artırımı yapacağını duyurdu.

Sayılan kurumlar arasında Coincheck, Ocak ayında saldırıya uğradıktan sonra Monex Group tarafından satın alınmıştı. Everybody’s Bitcoin de mega e-ticaret ve internet devi Rakuten Inc. tarafından satın alındı. FSA, satın alımlara rağmen, şu anda 16 kayıtlı kripto borsaya sahip olduğunu açıkladı.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin