Japon kripto para borsası, coincheck, nem
Japon kripto para borsası, coincheck, nem

Japon kripto para borsası Coincheck müjdeyi verdi: 13 Şubat’ta çekim işlemleri başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz ayın sonlarında yaşanan hack olayıyla çalkalanan Coincheck, kullanıcıların önümüzdeki Salı günü hesaplarından para çekmeye başlamasını sağlamayı planladığını açıkladı. Japon kripto para borsası yetkililerinden gelen gayri resmi açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Şu anda müşterilerin Japon Yen’i varlıkları, müşterinin finansal kuruluşundaki hesabında güvenle yönetilmektedir. Para çekim işlemlerini tekrar açmaya uğraşıyoruz ve 13 Şubat tarihinde para çekim seçeneğini aktif hale getirmeyi planlıyoruz.

Gelen haberler kripto para dünyası için olumlu bir gelişme

Gelen bu haber ile, kripto para tarihinde ki en büyük soygunu yaşayan Coincheck’in müşterileri nefes aldı. Borsada sıkışıp kalan yatırımları olan müşterileri için bu rahatlama sağlayacaktır. Aynı zamanda böyle büyük bir hack vakası yaşayıp bu denli bir kayıp yaşayan bir kripto para borsasının toparlanmasının da kripto para dünyasında çok önemli ve güzel bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

26 Ocak’ta Coincheck ani bir şekilde hizmetlerini kapatmasından sonra, bir hacker tarafından dijital cüzdanından 500 milyon NEM tokeninin (şu an 533 milyon dolar değerinde) çalıntığını kabul ettiği bir basın toplantısı düzenlemişti.

FSA, Japon kripto para borsası üzerinde soruşturma başlatmıştı

Şirket, hack olayından sonra, Coincheck’in NEM’i çalınan müşterilere iade edeceği sözünü vermesinden sonra, teklifi yerine getirebilme yeteneğini tespit etmek için Japonya’daki mali gözlem organı Financial Services Agency (FSA) tarafından yerinde soruşturma başlatılmıştı.

FSA ayrıca, hack olayına yol açan güvenlik zaaflarını gözden geçirme talebinde bulunmuştu. Bunun yanı sıra yönetimin önerdiği iyileştirmeler için 13 Şubat’a kadar raporun tamamlanması istenmişti.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin