kripto paralarda volatilite
Danny Aranda : " kripto paralarda volatilite iyi bir şey"

Kripto paralardaki volatilite, Ripple Genel Müdürü’ne göre piyasalar için olumlu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple genel müdürü Danny Aranda, zaman zaman kripto paralarda volatilite (aşırı oynaklık) görülmesinin piyasada yaratığı tedirginliği gereksiz buluyor. Hatta bu volatilitenin, kripto paralar için iyi bir şey olduğunu savunuyor.

Ripple’ın kripto parası XRP ve diğer popüler kripto paraların son zamanlarda kripto para pazarında oldukça dalgalı fiyat hareketlerine şahit olduk. Kripto para pazarındaki bu volatilite ise, bazı ekonomistler tarafından “balon” olarak nitelendirilerek, olumsuz yorumlarda bulunuldu. Örneğin ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Bitcoin’i “insanlık tarihinin en büyük balonu” ilan etti. Ayrıca Roubini, Bitcoin fiyatının sıfıra kadar düşmesini beklediğini açıkladı. Konuyla ilgili ise bu piyasanın tamamen içinde olan Ripple genel müdürü Aranda ise, bu görüşlerin tam aksi bir yorumda bulundu. Aranda, fiyatlardaki aşırı dalgalanmanın kendisi ve Ripple’da çalışan diğer meslektaşları tarafından olumlu görüldüğünü söyledi.

Express.co.uk’e konuşan Danny Aranda, röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Oynaklığı, şahsen, iyi bir şey olarak görüyoruz. Volatilite, piyasaya bir ilgi getiriyor. Satıcılar için, oynaklık çok kar demek anlamına gelebilir. Kripto paralar için pazardaki hareketlilik, insanları piyasaya teşvik eden bir mekanizma olarak düşünebilirsiniz. Ve pazar arttıkça ve hacim büyüdükçe, o pazara daha fazla istikrar kazandıracağınızı düşünüyoruz. Pazarın volatilitesi, Güney Kore’nin ülkede faaliyette bulunan belirsiz satıcılara yönelik yürüttüğü darbe anlamındaki sert düzenlemelerden kaynaklanıyor. “

Danny Aranda kripto paralarda volatilite zarar değil yatırımcı getirir görüşünde

Aranda, düzenlemeyi “potansiyel olarak zararlı” olarak görmeyi dar bir görüş açısı olarak niteledi.  Yönetmeliğin ise, “millete daha fazla güven ve daha istikrarlı bir ortam sağlamak” için yararlı bir yöntem olarak gördüğünü söyledi ve övgüde bulundu.

Ripple Genel Müdürü Aranda sözlerine şöyle devam etti:

“Doğru ve sıkı düzenlemeler, fiyat üzerinde kısa vadeli bir olumsuz etki yaratabilir. Bizim görüşümüz ise uzun vadeli bir bakış açısıdır. Beş yıldır bu piyasanın içinde olan bir şirketiz.  Biz burada uzun vadeli kalmayı düşünerek, ona göre planlar yapıyoruz. Çin ve Güney Kore’de yapılan Düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle fiyatın kısa vadeli etkilerini görebiliriz. Ancak uzun vadede yatırımcılara daha fazla güven vereceği ve insanların bu ekosisteme katılabilmesi için daha güvenli bir ortam sağlanacağını düşünüyoruz.”

express.co.uk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin