Japon teknoloji devinin Bitcoin borsası kayıt almaya başladı!
Japon teknoloji devinin Bitcoin borsası kayıt almaya başladı!

Japon kripto para borsaları yeni düzenlemelerle sıkı yönetime giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FSA ve Japonya hükümeti, son zamanlarda artan kara para aklama ve hack olayları yüzünden, Japon kripto para endüstrisi için yeni kuralların ve yaptırımların kabul edilmesi için çalışıyor. Bunda, 2018 başında gerçekleşen ve 350 milyon dolar değerinde kripto paranın kaybedildiği Coincheck hack’inin etkisi büyük.

Ülkenin Finansal Hizmetler Dairesi, kara para aklamayla mücadeleyi iyileştirmek için bir dava oluşturdu ve The Japan Times gazetesi tarafından bildirildiği üzere, altı kripto borsasını odağına aldı. Söz konusu borsalar; Tech Bureau Corp, Quoine, Bitbank ve Japonya’daki en büyük kripto borsası olan bitFlyer’ı da içeriyor. Bu borsalardaki incelemeler sonlanana ve kara para aklamaya karşı yeni önlemler oturtulana kadar, yeni hesapların oluşturulması askıya alındı.

Japon kripto para endüstrisi iyileştiriliyor

bitFlyer, web sitesinden yaptığı açıklamayla, bu tarz olayların önüne geçilmesi için sistemdeki açıkların bir an önce saptanıp hızlı çözümlerle olaya müdahale edilmesi adına ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını bildirdi, ve ekledi:

Tüm şirket yöneticileri ve çalışanlarımız, bu sorunun ne kadar büyük olduğu konusunda hemfikir. Bu sebeple çok ciddi adımlarla çözüm üretmek için canla başla çalışacağız. (…) Daha güvenilir bir hizmet oluşturmaya ve tespit edilen sorunların iyileştirilmesine yönelik çabalarımızı en üst düzeye çıkarmak için, kendi irademizle, yeni müşterilerimiz için hesap oluşturma sürecini geçici olarak askıya aldık.

Gelecek düzenlemeler daha da sıkı olacak

Bitcoin’in doğum yeri olan Japonya’nın dünyanın en kripto dostu ülkelerinden biri olmaya devam etmesini sağlamak ve endüstriyi daha sağlıklı hale getirmek adına, FSA kısa süre içerisinde, daha sıkı kurallar ve cezaları uygulamaya koyacak.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Japonya’da bir belediye ICO başlatıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin