ICON (ICX) belediye hizmetlerini kolaylaştıracak
ICON (ICX) belediye hizmetlerini kolaylaştıracak

Güney Kore Blockchain teknolojisine yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Blockchain teknoloji üzerine proje geliştiren şirketleri desteklemek için önemli bir fon ayrıldı. Yapılan açıklamada, Güney Kore’nin 2022 yılına kadar, özel ya da halka açık olmaları fark etmeksizin Blockchain girişimlerine yaklaşık 207 milyon dolar yatırım yapacağı belirtiliyor. Güney Kore Blockchain teknolojisine yatırım yaparak sektörde önde olmayı hedefliyor.

Güney Kore Blockchain fonuyla 10 bin istihdam sağlayacak

Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, bu yeni fon ile yaklaşık 10 bin Blockchain şirketi çalışanı ve 100’ün üzerinde şirket desteklenecek. Ayrıca devam eden Blockchain uygulamaları da bakanlığın desteğiyle genişletilecek ve ticarileştirilecek. Blockchain teknolojisinin başta pilot çalışma olarak hükumetin ihtiyaçları doğrultusunda, emlak sektörü, online oy kullanımı, lojistik faaliyetler, hayvan nüfus yönetimi, gümrük işlemleri ve uluslararası e-belge dağıtımı gibi çeşitli alanlarda kullanılması amaçlanıyor. Güney Kore hükumeti, bu fonla Blockchain teknolojisi ile kurmak istediği akıllı şehir, akıllı fabrika gibi projelerini de hayata geçirmek istiyor.

Tüm bunlara ek olarak, Kore hükumeti, küçük ve orta ölçekli işletmelerin Blockchain çözümlerini verimli bir şekilde uygulamaya koymalarını sağlamak için Baas’ın (Blockchain-as-a-Service) gelişmesini destekleyecek. Fonlar ayrıca, Blockchain araştırma projelerinin, altyapı geliştirmesine olanak sağlamak için Blockchain teknik destek merkezi ile gerekli olan hukuki düzenlemelerde kullanılacak.

Güney Kore Blockchain Teknolojine yatırım yapıyor
Güney Kore Blockchain Teknolojine yatırım yapıyor

Güney Kore Blockchain ile nakitsiz bir ülke kuracak

Son zamanlarda Güney Kore ve kripto para sektörüne yönelik haberler Bithumb saldırısına odaklanıyor. Fakat ülkede genel anlamda kripto para ve Blockchain alanında birçok olumlu gelişme yaşandı. 2020 yılında kağıt paradan kurtulmayı amaçlayan Güney Kore Merkez Bankası, “nakitsiz bir ülke” adlı iddialı proje çalışmasında, Blockchain teknolojisinin kullanımını araştırıyor.

Aynı zamanda Güney Kore hükumetinin, Blockchain teknolojisine el atması ICO’lara bakış açısını da değiştirdi. Hükumet, ICO yasaklarının tekrar gözden geçirileceğini duyurdu. Dün de, Güney Kore’de bulunan en büyük oyun şirketlerinden biri olan Netmarble‘ın Başkanı Blockchain teknolojisinin gelecekte tüm sektörlere uygulanacağına inandığını söyledi. Netmarble’ın piyasa değeri ise tam olarak 11,59 milyar dolar.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin