şantaj

FBI, Bitcoin ile yapılan şantaj mesajları hakkında bir uyarı yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FBI, insanlara ölüm tehdidi gibi şantaj yaparak, Bitcoin ile ödeme talep eden e-mailler hakkında sert bir uyarı yayınladı. Soyadını açıklamayı istemeyen Christine, e-mailin bir aldatmaca olduğunu bildiğini, ancak yine de rahatsız edici olduğunu söyledi. E-mail ile ondan 2 bin 800 dolar talep edildi ve kısa bir sürede ödeme yapılmazsa, seni öldürmek için emir aldım ifadeleri kullanıldı. Christine şu ifadeleri kullandı:

Beni kimsenin takip etmediğini biliyorum. Ama yine de etrafıma bakındım. Beni takip eden bir araba var mı? İnsanlar şüpheli görünüyor mu? Sadece kendim vardım.

Bitcoin ile şantaj yapılıyor

Tüm bu konuşmaların açıklamaların ve söylentilerin üzerine FBI’dan da açıklama geldi. FBI ajanı Laura Eimiller, bu konunun gasp konusunda yeni bir dönüm olduğunu söyledi. Ajan Eimiller şöyle dedi:

Çevrimiçi olmanız durumunda, bir kez değil, iki kez değil, defalarca kurban edileceksiniz.

Araştırmacılar, e-postaların dikkatli bir şekilde tasarlandığını ve böylece eğitimli profesyonellerin bile bu tehdidi aldığını söyledi. Başından böyle bir olay geçen Christine, FBI İnternet Suç Şikayet Merkezi’ne ulaştı. Ajan Eimiller şöyle dedi:

Bu sitede Amerika Birleşik Devletleri’nde günde ortalama 800 şikayet alıyoruz. Gerçekten gerçekleşmekte olan dolandırıcılıkların yaklaşık yüzde 15’ini temsil ettiğine inanıyoruz, bu yüzden çok az raporlanıyor.

Bitcoin işlemleri, kullanıcılara anonimlik sağladığı için Dark web’de yasadışı eşyalar satmak gibi suç faaliyetleri için kullanılıyor.  Sanal para birimi herhangi bir bankacılık kurumundan geçmediği ve tüketicilerin bir kredi kartı ile yaptıkları gibi ödemeyi durduramadığı için dolandırıcılara avantaj sağlıyor. Siber dolandırıcılık, uyuşturucu satma, fahişelik, silah kaçakçılığı ve diğer büyük suç karları bu nedenle artık Bitcoin ile yapılmaya çalışılıyor.

Met Polisine göre, gangsterler polisten sadece para saklamakla kalmıyor, aynı zamanda sanal para birimlerinin değerindeki yükselişten de kazanç sağlıyorlar. İskoçya’da Ciddi ve Organize Suçlarla Mücadele Şefi Dedektif Şefi Mick Gallagher, çetelerin kripto para birimleri haline geldiğini açıkladı. Öte yandan siber suçlular son zamanlarda Bitcoin’den ziyade diğer para birimlerine de yönlendi.  Chainalysis’in baş ekonomisti Philip Gradwell şunları söyledi:

Son birkaç ay içinde muhtemelen yasadışı yollarla Monero kullanımında hızlı bir artış oldu. Monero’nun kripto suç para birimi olarak Bitcoin’in yerini almak için daha da büyüyüp ilerlemediği, benimsenmesine bağlı.

Express 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin