FSA coincheck
Bloomberg'e göre Japonya'dan bir Bitcoin ETF onayı gelebilir

Japon düzenleyiciler sonunda Coincheck’e lisans verdiler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın finans regülatörü Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), Coincheck kripto para borsasının ülkede faaliyet göstermeye devam etmesi için tam izin verdi. Cointelegraph Japan, 11 Ocak’taki gelişmeleri bildirerek resmi bir tebliğ yayınladı.

Ocak 2018’de saldırıya uğrayan ve o dönem 530 milyon dolar değerinde altcoin kaybeden Coincheck, şimdi Japon pazarına hizmet eden ve yavaşça artan resmi olarak onaylanmış borsalara katılıyor.

Coincheck büyük siber saldırı sonrasu Monex Group tarafından satın alınmıştı

Bu adım, nisan ayında 33,5 milyon dolar karşılığında Coincheck’i satın alan borsa ve çevrimiçi broker hizmeti veren  Monex Group için bir dönüm noktası.

Aradan bu yana, geliştiriciler kullanıcılara yavaşça işlevsellik kazandırdılar. Ve çalıntı paraların iadelerini organize ettiler.

Japonya, borsaların güvenlik kurulumlarıyla ilgili huzursuzlukların ardından, geçen yıl boyunca bir lisanslama programı uygulamaya çalıştı. Artan yasal düzenlemelere rağmen, küçük çaplı saldırılara devam etti. Dost platform Zaif ise geçtiğimiz Eylül ayında yaklaşık 20 milyon dolar kaybetti.

Cuma günü, Cointelegraph ayrıca hükümetin Güney Kore’deki kripto para borsası güvenliğine ilişkin bir soruşturma başlattığını ve güvenlik ile ilgili sonuçların platformların üçte birinden daha azında yeterli olduğunu belirtti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin