Teknik göstergeler üç kripto para için yükseliş sinyali verdi!
Teknik göstergeler üç kripto para için yükseliş sinyali verdi!

Bir günde yüzde 11 kaybeden Kripto pazarında son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto pazarında 2019 için işler yavaş yavaş olumlu yöne doğru hareket etmeye başlamıştı. Kripto para piyasaları Aralık ayının düşük seviyelerinde yavaş bir toparlanma içindeyken, ayı piyasası yeniden etkisini gösterdi ve son 24 saatlik periyotta tüm bu olumlu havayı dağıttı.

Dünden bu yana kripto varlıklarında 15 milyar doların üzerinde bir kayıp gerçekleşti. Oransal olarak bakıldığında bu kayıp günlük yüzde 11’in üzerinde bir çöküş olarak kaydedildi. Satıcıların bu ani hareketi Bitcoin ve altcoinlerde soğuk duş etkisi yaparken, her biri yaklaşık bir saatte meydana gelen iki ayrı piyasa çöküşü yaşandı.

Bitcoin ikinci destek bölgesine kadar geriledi

Tüm göstergeler kolay kırılmayacağı öne sürülen Bitcoin’in 4.000 dolar seviyesinde sert bir dirençle karşı karşıya kalıyordu. Bu sert direnç böylece dün kanıtlanmış oldu. Çünkü Bitcoin bir önceki destek seviyesi olan 3.850 dolara süratle geri döndü. Fakat kripto para bu seviyede de tutunamadı. Ve ikinci satış dalgası ile başka bir dijital çığ gerçekleşti. Sonuçta Bitcoin, 3.6000 dolar seviyelerine kadar geri çekildi. (Binance verileri) geri göndermeye başladı. Başka bir güçlü destek bölgesi olan 3.600 doların altına geçilmesi ise BTC’yi Aralık ortasındaki en düşük seviye olan 3,200 dolara geri döndürebilir.

Kripto pazarında çöküş yaşanırken Ethereum en çok etkilenen kripto paralardan oldu

Birçok defa görüldüğü gibi kripto pazarının tamamı umutsuzca Bitcoin hareketlerine bağlı. Coinmarketcap.com’a göre, bu çöküş, % 13’lük bir kayıp gösteren Ethereum’a daha fazla zarar verdi. Ethereum’da yaşanan kayıp, XRP’nin kazancı gibi oldu. Çünkü sadece 100 milyon dolarlık ince bir piyasa sermayesi farkı ile ikinci sırayı aldı. Ripple tokeni de yüzde 11,5 oranında düşüş yaşadı. Ancak Ethereum’u mevcut sermaye miktarına göre geçmeyi başardı.

Tüm pazar öylesine düşüş yaşadı ki 8. Sırada bulunan Tether şu an Litecoin’i zorluyor. Yazımız yayına hazırlanırken hemen hemen tüm büyük kripto paralar negatifte seyrederken yıla hızlı bir başlangıç yapan Tron’un yüzde 10’un üzerinde kaybı dikkat çekiyor.

Kripto pazarında tek önemli kazanım şu an Verge’ye ait

Şu anda sadece bir altcoinde sağlam kazançlar görüyoruz. Diğer altcoinler önemli kayıplar verirken bu önemli kazanca sahip olan altcoin Verge oldu. XVG’nin sabah saatlerinde yüzde 23’lük bir değer artışına şahit oluyoruz. Cüzdanlar ve yazılımlar için birkaç güncelleme var.  Fakat bu gelişmeler iyi bir ivme kazanması için önemli gelişmeler gibi görünmüyor. Bu nedenle bu kazanımların kısa süreli olması görülebilir. Verge bazıları tarafından deadcoin olarak kabul edildi. Ancak şu anda bir miktar atağa kalkmış gibi görünüyor.

Son temizlemeye rağmen, kripto pazarları 120 ila 140 milyar dolar arasında değişen bir aralıkta kanalda birleşmiş gibi görünmektedir. Üçüncü bir dökülme olursa, işler çok hızlı bir şekilde güneye kolayca gidebilir ve yeni alçaklar yapılabilir. Şu anda olduğu gibi 2019 için piyasalar en düşük seviyede.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin