GMO

Japon BT devi GMO kripto madenciliğinden zarar açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon BT devi GMO, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde, kripto para madencilik işletmesi için 640 milyon yen (yaklaşık 5,6 milyon dolar) zarar bildirdi.

Pazartesi günü yayınlanan son finansal raporunda, bu rakamın 2. çeyrekteki kaybı olan 360 milyon yenden (yaklaşık 3,2 milyon dolar) belirgin şekilde daha kötü olduğunu açıkladı. GDO, bu düşüşü kötüleşen bir dış ortama ve artan amortisman maliyetlerine bağlıyor. Bununla birlikte, genel olarak, madencilikten elde edilen gelirde hafif bir artış kaydedildi. Bu artış 2. çeyrekteki 1,17 milyar yen (10,26 milyon dolar) olan gelirin 3. çeyrekte 1,23 milyar yen (10,78 milyon dolar) olması ile oluştu.

GMO 3. çeyrekte 1.590 adet Bitcoin üretti

En son aylık kripto madenciliği iş raporuna göre firmanın, 3. çeyrekte toplam 1.590 Bitcoin ve 25 Bitcoin Cash üretimi yaptığı kaydedildi.

GMO ayrıca, Eylül ayındaki 479 (PH/s) ile karşılaştırıldığında, Ekim ayında 674 petahash  (PH/s) ile artış gösteren madencilik kabiliyeti sağladı. Firma, yıl içinde 800 PH/s’ye ulaşmayı hedeflediğini belirtti.

Öte yandan, şirket döviz ticaretinden, üçüncü çeyrekte yeni bir rakam gelir daha kazandı. Ve 740 milyon yen (yaklaşık 6,5 milyon dolar) kar elde etti. Bu rakam, bir önceki çeyreğe göre yüzde 34,4 oranında arttı. Gelir, aynı dönemde 1,36 milyar yen (yaklaşık 11,92 milyon dolar) seviyesinde gerçekleşti.

GMO 3. çeyrekte madencilik işlerinden 5,6 milyon dolar zarar etti

Genel olarak, kripto segmentinde bir önceki çeyreğe kıyasla düşüşe rağmen, 3. çeyrek gelirinde bir artış görüldü. Net satışlar 2,6 milyar yen (yaklaşık 22,80 milyon dolar) olarak bildirilirken, genel kârlar 104 milyon yen (yaklaşık $912.840) seviyesine geriledi.

GMO, ayrı bir raporda, kripto para madencilik kaybının, kripto para borsası faaliyetinde görülen kârla dengelendiğini söyledi. Son olarak, GMO’nun yeni başlangıçta Ekim ayında başlaması planlanan yeni 7nm B3 madencilik teçhizatının bazı elektronik bileşenlerinin eksikliğinden dolayı erteleniyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin