Kötü amaçlı yazılımlar, Linux işletim sistemini hedef alıyor
Kötü amaçlı yazılımlar, Linux işletim sistemini hedef alıyor

Kötü amaçlı yazılımlar, Linux’u hedef alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kötü amaçlı yazılımlar, Linux işletim sistemini hedef alıyor. Japon çok uluslu siber güvenlik şirketi Trend Micro’nun 8 Kasım’da yayınladığı bir rapora göre, Linux tabanlı bilgisayarları hedef alan yeni bir kripto kötü amaçlı yazılımı bulundu.

Yazılımın, Rootkit bileşenini uygulayarak kullanıcıların CPU’su aracılığıyla kötü amaçlı kripto madencilik sürecini gizleyebildiği bildiriliyor. Trend Micro tarafından Coinminer.Linux.KORKERDS.AB olarak algılanan kötü amaçlı yazılımın güncellenebileceği bildirildi.

Rapora göre, gizleme ve kendini güncelleme yeteneklerinin kombinasyonu, kötü amaçlı yazılıma büyük bir avantaj sağlıyor. Rootkit, artan CPU kullanımını ve çalışan bir kripto madenciliği kötü amaçlı yazılımın varlığını gizlemezken, aynı zamanda, birkaç kod satırı düzenleyerek mevcut kod veya araçları tamamen yeniden yaratabilecek güncellemelerle de iyileştirilebilir.

Kötü amaçlı yazılımlar, Linux’a üçüncü taraf eklentiler yoluyla bulaşıyor

Kötü amaçlı yazılım, Linux PC’lerini üçüncü taraf veya tehlikeye atılmış eklentiler yoluyla bozuyor. Yüklendikten sonra eklentinin, kötü amaçlı yazılımla birlikte yönetici haklarına sahip olduğu bildiriliyor.

Web sunucu istatistiklerine göre, kişisel bilgisayarlarda Linux’un tahmini pazar payı, 2016’da yüzde 1,8 oldu. Microsoft Windows sistemlerinin 2016’daki payı 89,7 civarındayken Mac OS, kullanıcıların yaklaşık yüzde 8,5’ine hizmet veriyor.

Eylül ayında bir rapor, ABD Ulusal Güvenlik Ajansından (NSA) çalındığı iddia edilen bir kodun, kripto para birimi madenciliğinde kötü amaçlı yazılımlarda beş kat artışa yol açtığını ortaya koydu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin