blockchain
Yakın gelecekte Blockchain teknolojisinden direkt etkilenecek 3 sektör

Japon bankaları Blockchain finans platformu hizmetlerini başlatmak için birleşiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Beş Japon bankası, Blockchain bazlı finansal hizmetler altyapısını başlatmak için işbirliği yaptı. Iwate Bankası, Yokohama Bankası, Aomori Bankası, Akita Bankası ve Yamanashi Chuo Bankası, “Fitting Hub” olarak adlandırılan platform üzerinde birlikte çalışacaklar. Yapılan basın açıklamasındaki duyuruya göre platformda sunulacak ilk hizmet, elektronik dağıtım hizmeti olacak ve Nisan ayında başlatılması planlanıyor.

Yerel haber ajansı Nikkei’nin 2018’in sonlarında, ortaklığın ilk kez ortaya çıktığı tarihte bildirdiği gibi, platforma yönelik test çalışmaları Temmuz 2018 tarihinde başlamış ve bir yıl içinde tam olarak faaliyete geçmesi için bir zaman çizelgesi belirlenmişti.

Bankacılık faaliyetlerinde daha verimli çalışmalar yapmak için bir dizi finansal işlemi önceliğine alan bankalar, platformun geliştirilme aşamasında Blockchain konusunda oldukça ciddi çalışmaları bulunan IBM uzmanlığından yararlanacak.

IT devi bilindiği gibi IBM Blockchain hizmet paketinin kullanımıyla kurumsal Blockchain arenasında büyük bir yer edinmiş bir firma.

Basın bülteninde “Bu sefer başlatılacak olan elektronik dağıtım hizmeti ile birden fazla finansal kurum ve şirketten form verilerini tek bir ekranda almak ve yönetmek mümkün” şeklinde bir açıklama yer alıyor.

Hizmet veren finansal kurumlar ve işletme operatörleri için, bu tür ortak hizmet sağlama, sistemi ayrı sistemlere kıyasla daha tasarruflu hale getirebilir, ayrıca iletim maliyetlerini de büyük ölçüde azaltabilir.

Japon bankacılık sektörü Blockchain ve kripto paralar konusunda uzmanlaşmaya devam ediyor

Bu gelişmeler ışığında görülüyor ki Japon bankacılık sektörü, bu yıl hem Blockchain hem de kripto paralarda büyük bütünleştirici adımlar atıyor. Geçen ay Mizuho, ​​kendi kripto para platformunu açacağını ve hatta kendi stabil coinini çıkaracağını açıklamıştı

Aynı zamanda, ülkenin en büyük ikinci menkul kıymetler aracısı olan Daiwa, Blockchain ticaret sonrası işleme çözümü testlerini tamamlandığını doğruladı.

Fitting Hub’ın web sitesine göre, yeni bankalar arası proje de aynı şekilde finansal kimlik doğrulama ve uzlaştırma işlevselliği bulunacak.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin