ripple
Ripple artık büyük kripto borsası kullanıcıları için anında dolar yatırma hizmeti veriyor

Japon bankacılık devi MUFG, Ripple tabanlı ödeme sistemi getiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. (MUFG), 9 Kasım’da yaptığı basın açıklamasında, Brezilya’da yeni bir sınır ötesi ödeme hizmeti oluşturmak için Ripple’ı (XRP) kullanacağını söyledi. MUFG, Ripple tabanlı sınır ötesi ödeme yöntemi ile, geleneksel sistemlere bir alternatif sunuyor.

MUFG, Ripple hamlesiyle ne amaçlıyor?

Kripto para ürünlerine ilgisi giderek artan MUFG, yerel iştiraki Banco MUFG Brasil aracılığıyla yeni platformu oluşturmak için Brezilya’nın Banco Bradesco şirketi ile iş birliği yapacak.

İki tarafın da ortaklık anlaşmasını imzaladığını teyit eden MUFG, geçtiğimiz yıl Mart ayında küresel ödeme grubuna katıldıktan sonra Ripple’ın teknolojisine olan inancını yineledi.

Basın açıklamasında bir şirket yetkilisi şu açıklamalarda bulundu:

Yeni ödeme sistemi, bankalara Japonya ve Brezilya arasındaki yüksek hızlı, şeffaf ve izlenebilir bir sınır ötesi ödeme çözümünü ticarileştirme konusunda yardımcı olacak.

Bununla birlikte MUFG ve Bradesco, daha önce 1970’lere dayanan bazı girişimler üzerinde birlikte çalışmıştı.

Bu arada Ripple, şu anda Japonya ve başka pek çok yerde bankaların çoklu havale planlarına konu oluyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin