IMF blockchain
IMF ülke ve şirketlere Blockchain ve kripto alanında rehberlik edebilir mi?

IMF ülke ve şirketlere Blockchain ve kripto alanında rehberlik edebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası Para Fonu (IMF), henüz araştırma ve deneme çalışmalarının devam ettiği Blockchain teknolojisinin gelecek politikaları için bir “çapa” olarak kullanmasını planladıklarını söyledi.

Ripple CEO’su konuşmasında IMF’nin izlediği politikalara dikkat çekti

Singapur Fintech Festivali’nde bir panelde konuşma yapan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, IMF Genel Başkan Yardımcısı Ross Leckow örgütün Blockchain, kripto para ve daha fazlası ile ilgili “aktif” olduğu üç alanı vurguladı:

IMF, finansal teknolojilere ve özellikle de Blockchain ile oldukça ilgileniyor. Ancak, fintech tartışmasının bir parçasını oluşturan diğer yeni teknolojileri düşünmeden Blockchain hakkında konuşmanın zor olduğunu düşünüyoruz.

IMF fintech blockchain ile ilgili görsel sonucu

IMF özellikle bu üç alanda genişleme ve rehberlik yapmak istiyor

Leckow, yapay zekâ (AI), dağıtılmış defter teknolojisi (DLT), kripto varlıklar ve benzer birkaç faaliyet ile ilgilendiklerini bildirdi.

Ayrıca IMF tarafından son yıllarda yayınlanan çeşitli raporlara atıfta bulunarak kripto para ve Blockchain ile ilgili devam eden araştırma çalışmalarının altını çizdi. Bunun yanında üye bankalar ve hükümetlerin, yeni çıkan bu sektörün nasıl ele alınacağı ve düzenleneceğine dair bir rehberliğe ihtiyaç duyduklarını dile getiriyor:

Bu alandaki tavsiye taleplerini önemsiyoruz. bu bağlamda geçen ay Bali’deki yıllık toplantımızı düzenledik. Finansal teknoloji alanı etrafında politika tasarlarken bizim ve Dünya Bankası’nın, ülkelerin düşünmesi gereken konuların ilk kapsamlı çerçevesi olduğunu düşündüğümüz Bali Fintech Gündemi adı verilen bir girişim başlattık. Bu, ilerleyen çalışmalarımızın çoğu için rehber niteliğinde bir çalışma olacak.

IMF, son olarak kripto paraların daha yıkıcı unsurları konusuna girmeden, Eylül ayında Marshall Adaları‘nın kara para aklama ile ilgili endişeleri üzerine kendi ulusal kripto parasını ihraç etmemesi konusunda net bir tavır sergilemişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin