ABD Hazine Bakanı'ndan Bitcoin hakkında sert açıklama geldi!
ABD Hazine Bakanı'ndan Bitcoin hakkında sert açıklama geldi!

Eski FED başkanı Janet Yellen: “Bitcoin ödemelerde etkisiz ancak değer deposu olarak kullanışlı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pazartesi günü eski ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yellen’a göre Bitcoin “herhangi bir şey ama kullanışlı” bir değer deposu.

Janet Yellen, Bitcoin ile ilgili neler söyledi?

Janet Yellen şöyle söyledi:

Bu para biriminin yararlı bir para birimi olması, istikrarlı bir değer kaynağı olması gerektiği uzun zamandır düşünülmüştü ve Bitcoin “bir şey” idi. Ancak Bitcoin, çok fazla işlem için kullanılan, istikrarlı bir değer kaynağı ve ödeme işlemlerinin etkili bir yolu değil. Ödemeleri ele almak konusunda çok yavaş. Bunun sebebi ise merkezi olmayan yapısı.

Satoshi Portal CEO’su Francis Pouliot, Yellen’ın ifadelerinin ardından eleştirilerde bulundu:

Janet Yellen, Bitcoin’e 5 dakikalık bir destek verdi ve ardından Nouriel’in konuştuğu tüm noktalarından üstünden aynı şekilde geçti.

Yellen, geçtiğimiz yıl Aralık ayında da benzer bir konuşma yaptı ve Bitcoin’i “son derece spekülatif bir varlık” fakat “istikrarlı bir değer kaynağı” olarak nitelendirdi.

Yellen’ın yorumları, Nouriel Roubini’nin bu ayın başlarında yaptığı kripto para sektörü “tüm finansal balonların annesi ve babası” tanımlamasından çok da uzak değil.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin