Tıbbi Blockchain teknolojisi sağlık kayıtlar için kullanılacak
Tıbbi Blockchain teknolojisi sağlık kayıtlar için kullanılacak

Tıbbi Blockchain teknolojisi sağlık kayıtları için kullanılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

MedChain ve IBM iş ortağı Cognition Foundry, sağlık hizmetleri sektöründe IBM’in LinuxONE sistemi uygulamak için bir anlaşma imzaladı. Tıbbi Blockchain teknolojisi sistemin temelini oluşturacak.

MedChain, yeni kurulmuş bir şirket olarak Elektronik tıbbi kayıtlar (EMR) için Blockchain tabanlı merkezi olmayan uygulamalar (dApps) geliştirtiriyor. Şirket, IBM LinuxONE sunucusunu Blockchain çözümü ile birleştirmek ve sağlık hizmetlerinde uygulamak için IBM çözüm ortağı Cognition Foundry ile ortaklık kurduğunu söyledi.

Tıbbi Blockchain teknolojisi için MedChain ortaklık kuruyor

MedChain ve Cognition Foundry, hastaların sağlık hizmetleri verilerini kontrol etmelerine ve yeni tedaviler üzerinde çalışan araştırmacılara destek olmaları için işbirliği yapacaktır.

MedChain’e göre, IBM’in sunucusunu işe dâhil etmek, şirketin projenin ikinci aşamasına geçmesine imkan verecektir.

MedChain baş teknoloji sorumlusu Steve Wishstar basın açıklamasında şunları söylüyor:

Faz II, veri yoğunluğundaki yapay zeka (AI) ve tüm bu verileri analiz etmede yer alan derin bir öğrenmedir. Mevcut MedChain izin yapısının üzerine inşa edilen, sadece hasta araştırmalarında kullanılacak olan verilere izin verebilir.

İkinci aşama, verinin önemli ölçüde güvenilir bir şekilde ömür boyunca Blockchain’de depolanmasını sağlayacak.

Bu teknolojide verilerin değişmesi imkansız olduğundan, herhangi bir iz bırakmadan bir şeyi silemez veya değiştiremezsiniz. Bu, sağlık verileri için de son derece önemlidir. Blockchain ile tıbbi kayıtları, klinik araştırma kayıtlarını güvence altına alabilir veya yasal mevzuata uygunluğu sağlayabilirsiniz. İlaç endüstrisinde Blockchain ile tedarik zincirini güvenceye alabilir, sahtecilikle mücadele edebilirsiniz.

Wishstar açıklamaların sürdürüyor:

Her hastanın verilerinin tüm bakım sağlayıcıları tarafından erişilebilir olmasının etkisi, her bir prosedürün veya alınan her ilacın “bütünsel” görüşüne dayanarak yeni keşifler yapılabileceği anlamına geliyor.

Projesinin ilk aşamasını geliştiren MedChain, hastaların Blockchain’deki kişisel ve sağlık verileri üzerinde kontrol almasına yardımcı oldu. Hastalar, hastaneler ve doktorlar gibi sağlık hizmeti sağlayıcılarına erişim verebilir veya bunları engelleyebilir.

MedChain ağı, çok katmanlı bir çerçeve kullanarak dağıtık defter teknolojisine dayanan bir altyapı ve protokol sistemidir. Ağ, LinuxONE ile uyumlu Hyperledger Fabric’in sağladığı Blockchain teknolojisinde geliştirilmiştir.

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin