featured

Bu hafta vade bitiminden önce izlenmesi gereken önemli Bitcoin opsiyon verileri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı bu hafta başında 27.000 dolarlık önemli desteği kaybetti ve BTC şu anda 26.700 dolar seviyelerinde salınıyor. Yatırımcılar, cuma günkü vade bitiminden önce her türlü dalgalanmayı yakından izleyecekler.

Bitcoin opsiyon verilerine bir bakış

Yaklaşık 24.000 BTC opsiyonunun vadesi dolmak üzere olup 1,23’lük bir Alım Satım Oranı, 27.000 dolarlık bir maksimum eşik noktası ve 640 milyon dolarlık bir nominal değer sunmaktadır. Bunun yanı sıra yaklaşık 190.000 ETH opsiyonu da 0,71’lik bir Satım Alım Oranı, 1.600 dolarlık bir maksimum eşik seviyesi ve 290 milyon dolarlık bir nominal değere sahip olarak vadesinin dolmasının eşiğinde.

Bitcoin (BTC), BTC opsiyonları için haftalık pozisyonlarda yüzde 70’lik kayda değer bir artışla baskın oyuncu olmaya devam ediyor. Greek Live’ın haberine göre, BTC Put pozisyonları toplamın yüzde 60’ını oluşturuyor ve bu alışılmadık bir durum. Buna karşılık Ethereum (ETH) daha yavaş bir şeritte ilerliyor ve geride kalıyor gibi görünüyor.

bitcoin

Volatiliteye rağmen çeşitli ana vadelerdeki zımni volatiliteler (IV’ler) tüm zamanların en düşük seviyelerine ulaştı ve yakın bir toparlanmaya dair net bir işaret göstermiyor. Dahası likidite son zamanlarda azalıyor ve bu da ufukta önemli bir piyasa olayına işaret ediyor.

Bitcoin vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin artan hacmi, kripto paranın bu ekim ayındaki durgun performansına katkıda bulunabileceğinden yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. Bitcoin’in açık ilgisi 7 milyar dolara ulaştığında ya da aştığında, bu durum genellikle yatırımcılar arasında açgözlülüğün arttığını gösterir. Şu anda bu rakam 6,19 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Önümüzdeki Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin, destek ya da direnç seviyelerini aşmakta zorlanarak 25.000 dolar ile 32.000 dolar arasında dalgalanmaya devam ediyor. Günlük grafikte, BTC’nin fiyatı 200 günlük basit hareketli ortalamayı aşmakta zorlanıyor.

Şu anda yaklaşık 26.500 dolarlık önemli bir seviyeyle hizalanan 50 günlük basit hareketli ortalamayı test ediyor. Bu noktanın altında, önceki en yüksek ve en düşük seviyelerden oluşan bir küme 25.000 dolara kadar destek sağlayarak daha fazla satış potansiyelini sınırlıyor. BTC’nin 32.000 dolar direncine doğru bir ralli başlatabilmesi için 28.000 dolarda bulunan 200 günlük basit hareketli ortalamayı ikna edici bir şekilde aşması gerekiyor.

Bazı piyasa analistleri de BTC fiyatının, Bitcoin’in yarılanması 2024 civarında veya sonrasında bir sonraki boğa koşusuna başlamadan önce 20.000 dolara kadar gerileyebileceğine inanıyor. Ancak BTC ETF’si etrafındaki gelişmeler ve ilerleme bu fiyat düşüşünü kontrol altına alabilir.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin