italya
İtalya ilk Blockchain düzenlemesi ile kripto dünyasına adım atıyor

İtalya ilk Blockchain düzenlemesi ile kripto dünyasına adım atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İtalyan Senatosu Komitesi tarafından verilen 23 Ocak 2019 tarihli bir onay, İtalya ‘nın, çeşitli Blockchain terimlerini tanımlayan ilk Blockchain mevzuatını onayladığını ve teknolojinin belgelerin tarih bilgisini doğrulamak için kullanılabileceğini belirtti.

Blockchain mevzuatı yasalaştıktan sonra aktif kullanıma geçilecek

23 Ocak 2019’da, İtalyan Senatosu Komitesi, ülke için bir ilk olan Blockchain teknolojisi ile ilgili bir değişikliği onayladı.

Değişikliğe “Decreto semplificazioni” adı verildi. Ve Senato Anayasa İşleri ve Bayındırlık Komiteleri tarafından onaylandı. Değişiklik, temel bir belge görevi görüyor ve kripto para ve Blockchain terimlerinin doğru şekilde tanımlanmasına ve yasal durumlarına biraz ışık tutmasına yardımcı oluyor. Belge, dağıtılmış muhasebe teknolojisi tabanlı teknolojilere ve akıllı sözleşme tanımlarına değiniyor. Değişiklik ayrıca, Blockchain ile çalışan dijital belgelerin kayıt sırasında belgeleri doğrulayabildiğini de belirtiyor.

Değişikliğin onaylanmasına rağmen meclis ve Cumhuriyet Senatosu’nda bir inceleme yapılması gerekiyor. Bu onay da verildikten sonra, değişiklik yasal olarak bağlayıcı olacak ve çeşitli belgelerin onaylanması için Blockchain kullanılabilecek.

Blockchain’in etkinliği aynı zamanda resmi belgelerin tarih bilgisinin daha kolay ve az hatayla yapılacağı anlamına geliyor.

İtalya Blockchain teknolojisinin arkasında

Fransa, Danimarka ve Estonya gibi diğer birçok Avrupa ülkesi, Blockchain endüstrisi konusunda önemli adımlar atmış olsa da, İtalya, ülkedeki Blockchain ile ilgili ilk resmi yasayı çıkarmak üzere olduğu için diğer ülkeleri geride bırakacak gibi görünüyor.

Bununla birlikte, İtalya’nın son birkaç ay içerisinde Blockchain dünyasına yavaşça girmesi şaşırtıcı bir gelişme değil. Aralık 2018’de, İtalya, Blockchain teknolojisinin tanıtımına destek çağrısı yapan sıralı bir bildiri yayınlayan diğer Avrupa Birliği ülkelerine katılmıştı. Hareket, Malta tarafından başlatıldı. Ve Fransa, Kıbrıs, Portekiz, İspanya ve Yunanistan ile birlikte İtalya tarafından da desteklendi. Belge Blockchain teknolojisinin faydalarına değinerek onu “oyun değiştirici” olarak nitelendirildi.

Bildiri, eğitim, ulaşım, mobil iletişim, nakliye, tapu sicili, gümrük, şirket sicili ve sağlık sektörü gibi sektörleri, iç zincir süreçlerin yanı sıra Blockchain girişinden faydalanılması konularını içeriyor.

Bildirgede, yalnızca e-devlet hizmetlerinin geliştirilmesinde değil aynı zamanda şeffaflığın artması ve idari yüklerin azaltılması ile daha iyi gümrük vergisi toplama ve kamu bilgilerine daha iyi erişim ile sonuçlanabileceği üzerinde duruluyor.

btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin