İsviçreli bankaya kripto para işlemleri için yeşil ışık: Önemi ne?
İsviçreli bankaya kripto para işlemleri için yeşil ışık: Önemi ne?

İsviçreli bankaya kripto para işlemleri için yeşil ışık: Önemi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre Finansal Piyasa Denetim Otoritesi (FINMA), InCore bankasına dijital varlık işlemleri yapma yetkisi vererek dünya çapındaki müşterilerin bankaya erişmesine ve işlem yapmasına izin sağladı. Banka artık kripto para işlemleri de gerçekleştirebilecek.

Resmi duyuru, AB bankacılık sektöründe blok zinciri dostu bir ortam yaratmada önemli bir adımı temsil ediyor. InCore bankası, kripto para alanında faaliyet gösterdiği onaylanan ilk İsviçreli işletmeler arası banka oldu.

InCore artık kripto para işlemleri de yapabilecek

Firma artık kurumsal müşterilerin dijital varlıkları ticarete, elde tutmaya ve aktarmaya izin veriyor. FINMA ayrıca bankanın tokenizasyon yeteneklerini geliştirmesine de yetki sağlıyor.

Konuyla alakalı Finews.ch’ye konuşan InCore Bank CEO’su Mark Dambacher şunları söyledi:

Müşterilerimiz, altyapıya ve yeni süreçlere yatırım yapmak zorunda kalmadan yeni varlık sınıfına açılmanın avantajından yararlanıyor. Olağan güvenlik standartlarıyla geleneksel varlık sınıfların arasında bir köprü kuruyoruz.

Banka, bilgi ve kripto varlık yönetimi sağlamak için İsviçre merkezli bağımsız bir BT danışmanlık şirketi olan Inacta AG ile halihazırda ortaklık kurmuş durumda.

Banka blok zincir ve kripto paralara olumlu bakıyor

InCore Bank’ın yeni dijital varlıklar müşterisi Maerki Bauman, InCore Bank’ı sektördeki en nitelikli bankalardan biri olarak görüyor.

Şirket yöneticileri, bankanın önümüzdeki aylarda Blockchain stratejisini genişletmeyi planladığını söyledi. Ayrıca aracılık, velayet ve menkul kıymet tokenleriyle transfer hizmetlerini de dahil etmeyi planlıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin