Ethereum'da son durum: 245 dolarla dans, 300 dolar ihtimali, düşüş olasılığı...
Ethereum'da son durum: 245 dolarla dans, 300 dolar ihtimali, düşüş olasılığı...

Ethereum’da son durum: 245 dolarla dans, 300 dolar ihtimali, düşüş olasılığı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum bu hafta sonu büyük kazanımlar elde etti. Cuma günü önce 210 sonra 215 doları kıran  altcoin parabolik bir görünüme kavuştu. Bugün 245 dolara dek yükselen varlık bu seviyede yaklaşık 3 saat geçirdikten sonra düzeltmeye girdi. ETH bu haberin yazıldığı esnada 236 volar.

Bu hareket, son fiyat göstergeleri ve artan aktivite göz önüne alındığında sürpriz değil. Coin son birkaç haftadır büyük bir birikim aşamasında. Ağ kullanımı da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

7 günlük Ethereum (ETH) grafiği

Hafta sonu patlamasının ardından Ethereum, en büyük altcoin olarak yerini tamamen sağlamlaştırdı. İkinci en büyük altcoin ise 9 milyar doların biraz üzerinde piyasa değeri ile XRP. Ethereum 27 milyar doların üzerindeki piyasa hacmiyle XRP’den üç kat daha büyük.

Bitcoin ve altcoinlerdeki büyüme ve korelasyon, Ethereum’un kendini yeniden tanımladığını gösterebilir. Ethereum’un Bitcoin egemenliğinden çıkabileceğinin bir göstergesi olabilir.

Üstte 245 dolar, aşağıda 230 dolar önemli

Yukarı yönlü bir kırılma halinde ETH’nin önünde 245 ve 250 dolarlık iki önemli direnç seviyesi duruyor. Eğer 245 dolar tarafından bir ret daha gelirse daha dik bir düşüş söz konusu olabilir. Ancak 245 dolar kırılırsa 250 dolar ve üstü için pek bir engel yok.

Kırılma aşağı yönlü olursa ise 230 dolar savunulmak zorunda olan bir destek noktası olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bu nokta kırılırsa 220 dolara dik bir düşüş hayli rahat gerçekleşebilir. Ancak proje geliştirmeleri ve Ethereum 2.0’ın piyasaya sürülmesi halinde bu dik düşüşlerin bile toparlanabileceği hususunda bir fikir birliği söz konusu. Yatırımcılar güven toplarsa FOMO ortaya çıkabilir ve 300 dolara bir tırmanış gerçekleşebilir.

Lansmanın başarısına bağlı olarak, dijital varlık daha uzun vadeli bir eğilim oluşturabilir. Ethereum 2.0’ın piyasaya sürülmesinden sonra altcoinin aşırı satın alınması beklenebilir.

zycrypto

Herkes yükselişi işaret ederken o uyardı: “Bitcoin 7.000 dolara düşebilir!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin