Zug kantonu, Şubat 2021'den itibaren vergi ödeme amacıyla kripto para birimlerini kabul etmeye başlayan ilk kanton olacak. Bitcoin ve Ethereum ile vergi ödemek artık bu bölgede mümkün olacak.
İsviçre blockchain devrimi

İsviçre’de vergi ödemeleri Bitcoin ve Ethereum ile yapılabilecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre’de bulunan Zug kantonu, Şubat 2021’den itibaren vergi ödeme amacıyla kripto para birimlerini kabul etmeye başlayan ilk kanton olacak. Bitcoin ve Ethereum ile vergi ödemek artık bu bölgede mümkün olacak.

110 bin dolara kadar vergiler Bitcoin ve Ethereum ile ödenebilecek

3 Eylül 2020 Perşembe günü gerçekleştirilen bir duyuruya göre, kantondaki vergi mükellefleri Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ile vergi ödeme seçeneğine sahip olacak. Hem bireylere hem de şirketlere açık olan kripto vergi ödeme seçeneği, vergi mükelleflerinin 100.000 CHF’ye (110.000 dolar) kadar vergi ödemelerinde kripto para birimlerini kullanmasına olanak tanıyacak.

Kripto vergi ödeme işlevi, merkezi Zug’da bulunan bir kripto para birimi komisyoncusu olan Bitcoin Suisse ortaklığı ile sağlanacak. İş birliğinin bir parçası olarak, Bitcoin Suisse, fiyat dalgalanması nedeniyle devletin zarar görmesini önlemek için kriptoyu franka dönüştürmeye yardımcı olacak.

Süreç nasıl işleyecek?

Kripto seçeneğini kullanmak isteyen vergi mükellefleri yetkilileri bilgilendirecek ve daha sonra e-posta yoluyla bir QR kodu alacaklar.

Vergiler için kripto ödemesinin Şubat 2021’de başlaması planlanırken, Zug kantonu olası hataları anlayabilmek için birkaç hafta içinde bir pilot program başlatacak. Ayrıca kısmi ödemelerin kabul edilmeyeceği ifade edildi.

Yeni vergi ödeme yöntemi hakkında konuşan Zug Finans Direktörü Heinz Tännler şunları söyledi:

Kripto Vadisi’nin evi olarak, kripto para birimlerinin günlük yaşamda kullanımını daha da teşvik etmek ve basitleştirmek bizim için önemlidir. Vergi borçlarını Bitcoin veya Ethereum ile ödeyerek bu yönde büyük bir adım atabiliriz.

Başka bölgeler de kripto ile vergi ödenmesi konusunda çalışıyor

Vergi ödemesi için kripto kabul eden Zug kantonu, başkenti Zug’un 2016 yılında Bitcoin’de vergi ödemesini açıklayan daha önceki bir kararının bir uzantısı. Ayrıca İsviçre’deki bir belediye olan Zermatt da yerel vergiler için Bitcoin kabul etmek adına Bitcoin Suisse ile ortaklık kurdu.

Kriptoyu vergiler için ödeme olarak kabul etmek, insan yaşamının farklı yönlerinde kripto para birimlerinin artan kabulünün bir başka göstergesi. Mart 2018’de, Illinois’de vatandaşların kripto para kullanarak vergi ödemelerine izin veren bir düzenleme önerilmişti.

Bu arada Bloomberg, yeni Bitcoin tahmini ile kafaları karıştırdı. Detayları buradan okuyabilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin