İsviçre'li FINMA: Bankalar kriptoyu yüksek risk olarak ele almalı
İsviçre'li FINMA: Bankalar kriptoyu yüksek risk olarak ele almalı

İsviçre Menkul Kıymetler Borsası Başkanı, ulusal kripto parayı savundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre borsasının başkanı Romeo Lacher, İsviçreli bir ulusal kripto para geliştirme lehinde konuştu. Lacher, önerilen E-Frank’ın geleneksel ekonomi sistemlerine göre fayda sağlayan bir ödeme sistemi içermesinin yanı sıra İsviçre ekonomisini destekleyeceğini belirtti.

İsviçre Borsası Başkanı E-Franc’ın geliştirilmesini savundu

Ulusal Kripto para, İsviçre Borsalar başkanı tarafından savunuldu
Ulusal kripto para, İsviçre Borsalar Başkanı tarafından savunuldu.

İsviçre’nin borsasının başındaki isim Robert Lacher, ülkenin merkez bankası tarafından desteklenen İsviçreli bir kripto para akışının geliştirilmesi lehinde konuştu.

Lacher, devlet tarafından idare edilen bir kripto paranın geliştirilmesi için: “çok yönlü olabilecek” inancını belirtti ve borsanın böyle bir inisiyatif lehine güçlü bir destekleyici olacağını da sözlerine ekledi.

Merkez Bankası’nın kontrolü altındaki bir E-Franc, çok sinerji yaratacaktır. Bu yüzden ekonomi için iyi olur. Nakit parayı sevmiyorum.

Merkez Bankası, ulusal kripto para birimine ihtiyaç olmadığını düşünüyor

Ulusal Kripto para, İsviçre Borsalar başkanı tarafından savunuldu
Ulusal Kripto para, İsviçre Borsalar Başkanı tarafından savunuldu.

Başkan, sanal paranın yenilenmesinde ve benimsenmesinde lider olarak konumunu genişletmek açısından İsviçre için ulusal bir kripto paranın, varsayımsal gelişmesini mükemmel bir fırsat olarak nitelendirdi.

İsviçre Ulusal Bankası, Lacher’in yorumlarını yanıt olarak, bankanın ulusal bir kripto para geliştirme konusunda: “ihtiyaç olmadığını” söyleyen bir bildiri yayınladı. Mevcut nakitsiz ve nakit tabanlı ödeme sistemlerinin sorunsuz çalıştığını söyledi.

Bay Lacher’in, devlet tarafından idare edilen kripto para konusunda ki coşkusuna rağmen, borsanın sahipleri olan SIX Group kripto paralar ile işlem yapılmasına izin vermeyeceğini belirtti.

Aslında kripto para birimleri veya ICO ticaretini kabul etme planımız yok. Ancak, işletmelerimiz arasında Blockchain için bir çok avantaj gördük.

İsviçre, Blockchain teknolojisinde kendisini lider olarak konumlandırıyor

Ulusal Kripto para, İsviçre Borsalar başkanı tarafından savunuldu
Ulusal Kripto para, İsviçre Borsalar başkanı tarafından savunuldu

Bay Lacher, Dağıtılmış Defteri Teknolojisinde, ulusun yerini belirlemek üzere tasarlanan İsviçre Hükümeti’nin politikalarına destek verdi ve bununla birlikte yıkıcı bir olguyu öncü olarak benimsemekle ilgili riskleri kabul etti.

 

 

Bence stratejik yön iyi, ancak sanki sisin içine giriyor. Öbür tarafta neyi göreceğinizi bilmiyorsunuz. Birçok hata yapılacak, ancak çok şey öğreneceğiz ve eminim başarılı olacağız.

İsviçre Ekonomi Bakanı Johann Schneider-Ammann, geçtiğimiz ay İsviçre’nin St. Moritz şehrindeki Crypto Finance Conference’da konuşurken “kripto ulusu” olmaya çalışılması gerektiğini söyledi. Konferans süresince, Schneider-Ammann sanal para birimlerini “dördüncü endüstriyel devrimin bir parçası” olarak nitelendirdi ancak kripto para birimlerinin düzenleyici gözetim gerektirdiğini belirlemek için çok erken dedi.

Bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin