21Shares müjde verdi: Xetra'da Bitcoin ETP başlatıldı!
21Shares müjde verdi: Xetra'da Bitcoin ETP başlatıldı!

İsviçre’nin en büyük aracı kurumu kripto ticaretini desteklemeye başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre ‘nin en büyük online ticaret ve bankacılık grubu olan Swissquote, artık çeşitli kripto para birimleri ticaretini destekleyecek. Bundan sonra kullanıcının platformda kripto paraları kredilendirmesi, takası yapması ve geri çekmesine izin verilecek. Müşteriler, dijital para birimlerini dış cüzdanlardan Swissquote hesabına aktarıp geri çekebilecekler.

Müşterilerinin üzerinden işlem yapma fırsatı bulacağı, Swissquote, SA, the Group Holding, İsviçre’nin bir bankacılık grubu. Swissquote, İsviçre ulusal borsasında SQN etiketiyle listeleniyor.

Swissquote, 2017’de Bitcoin kabul etmeye başlamış olmasına rağmen, daha sonra 2018’de, banka, platformuna Bitcoin Cash, Ripple ve Litecoin olmak üzere üç büyük kripto para eklemişti. Bu gelişmeler akabinde bankanın kârı 2018 sonunda yüzde 44 arttı. Şimdi ise şirket yeni hizmeti sağlamak için Crypto Storage AG ile bir ilişki kurdu.

Seyşel Adaları’ndan sonra İsviçre, kripto para ticareti yapan ve ulusal borsaya kote olmuş bir şirkete sahip olan ikinci ülke unvanını elde etti.

Şu an müşteriler,  bu hizmetten yararlanmak için 500 CHR ve üzeri para yatırmalarda herhangi bir ücret ödemiyorlar. Ancak para çekme işlemi için, platform, 10 USD ve miktarın yüzde 1’i kadar ücret talep edecek. İşlem ücretleri sadece Bitcoin ve Ethereum için belirlenirken diğer dijital para birimleri için platform henüz fiyatları açıklamadı. Platform, işlem ücretini yalnızca 5-10.000 CHF’lik işlem karşılığında tahsil etmeye karar verdi.

İsviçre şirketi Swissquote, kripto para işlemlerini genişletiyor

Swissquote web sitesi, hızlı büyüyen kripto para dünyasında kişilerin yatırımlarını tek bir modla sınırlamanın üzücü olduğunu söylüyor. Bu yüzden, platformlarında kripto para birimlerinin alım satımını ve transferini eklemeye karar verdiklerini dile getiriyorlar.

İsviçre her zaman yeniliği kabul etmede öncü ülkelerden biri olmuştur. Ulusal düzeyde dijital para birimlerini kabul eden ilk millet de İsviçreliler olarak biliniyor. Ayrıca İsviçre, bir fintech girişimi için lisans alma kurallarını net şekilde hazırlayan ilk birkaç ülke arasında yer alıyor.

cryptonewsz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin