BitRiver, enerjiyi geri dönüştürmek için kripto para çıkartıyor
BitRiver, enerjiyi geri dönüştürmek için kripto para çıkartıyor

Bitcoin hesaplama gücü 100K’dan fazla online madenci ile yeni bir rekor kırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin blok zincirinin güvenliğini sağlamak için kullanılan toplam hesaplama gücü yeni bir rekor kırdı. Bir madencilik hizmeti operatörü olan BTC.com tarafından yayınlanan verilere göre, Bitcoin madenciliği için ortalama hash oranı, son iki haftanın sonunda 71.43 kentilyon EH/s (saniyedeki hash) ulaştı. 23 Temmuz’da 64.49 EH/s olarak kaydedilmişti. Marj, Pazartesi günü saat 2.52 UTC’de, Bitcoin madencilik zorluğunu 586.672 blok yüksekliğinde ayarlamaya devam etti. İlginçtir ki, Temmuz ayının ortasından bu yana yüzde 10,78 yani 6.94 EH/s’lik bir sıçrayış görüldü.

Bitcoin madenciliği sorunu, madencilik ödülleri için ne kadar zor olduğunu belirlemek için bir yoldur. Tam olarak Bitcoin yazılımının 2.016 blok başına yeni blok ayarlamalarının ne kadar zor olacağı ayarlanır.  Yani her on dört günde bir blok oluşturma süresinin ilerleyen dönemlerde yaklaşık 10 dakika kaldığından emin olmak için bu tür bir ayarlama yapılır.

6.9 EH/s’lik bu ekstra hesaplama gücünün, Bitmain’in AntMiner S17’si veya MicroBT’nin WhatsMiner M20S’si gibi güçlü ASIC madencilerinden geldiğini varsayılabilir. Bu madencilerin her ikisi de son zamanlarda piyasaya girenler ve yaklaşık 55 TH/s madencilik oranı talep ediyor. Bu aynı zamanda 100 binin üzerinde mükemmel ASIC madencisinin son 2 hafta boyunca açılmış olabileceği anlamına geliyor.

Bitcoin madenciliğinin yüzde 50’sinden fazlası Çin’de

Bitcoin madenciliğine bu kadar tutarlı bir ilginin, kripto fiyatlarının tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştığı durumlarda ortaya çıktığını belirtmekte fayda var. Ancak, yağmurlar Çin’e ulaştığında, hidroelektrik üretim faaliyetinden dolayı ülkenin güneybatı illeri daha ekonomik elektrik üretimine sahip olacak. Bu bölge, dünyanın madencilik faaliyetlerinin yüzde 50’sinden sorumlu olarak biliniyor.

Bu yılın başlarında, Çinli madenciler, Bitcoin’in yaz döneminde hash oranının 70 EH/s’yi geçeceğini tahmin ediyordu. Bu seviye Haziran ayında birkaç kez geçildi. 1 Ağustos civarında 80 EH/s’ye ulaştı.

Bununla birlikte, ilk kez 5 Ağustos’taki Bitcoin’in iki haftalık ortalama hesaplama potansiyelinin 70 EH/s eşiğinin üstünde kaldığı ilk örnek. Benzer şekilde, Bitcoin’in madencilik zorluğu da yaklaşık 10 trilyonluk yeni bir kayıt oluşturdu.

cryptonewsz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin