Havacılıkta Blockchain baharı: Sırada Lufthansa var.
Havacılıkta Blockchain baharı: Sırada Lufthansa var.

Havacılıkta Blockchain baharı: Boeing’in ardından Lufthansa da Blockchain’e emanet

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Havacılıkta Blockchain rüzgarı esmeye devam ediyor. Boeing’in ardından dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden Lufthansa da Blockchain uygulamalarına başlıyor.

Lufthansa, Blockchain’in faydalarını havacılık sektörüne getiriyor

20 Temmuz’da Lufthansa İnovasyon Merkezi, dünyanın ilk Aviation Blockchain Challenge’ını piyasaya süreceğini duyurdu. Neredeyse tüm ana sanayi sektörlerine doğru ilerleyen Blockchain teknolojisi ile Lufthansa, Blockchain endüstrisinin potansiyelini ve faydalarını havacılık sektörüne uygulamayı planlıyor.

Lufthansa, organizasyonlara kurumsal çözümler sunmayı amaçlayan bir makine öğrenimi ve yapay zeka temelli şirket olan SAP.iO Foundry ile işbirliği yaptı.

“Dünyanın en yetenekli Blockchain girişimcilerini bekliyoruz.”

Aviation Blockchain Challenge’a ilişkin yayımlanan resmi blog yazısında şu ifadeler yer aldı:

Dünyanın en yetenekli Blockchain girişimcilerini, yeni iş modellerini düşünmek ve deneyimlemek için mükemmel bir ortam sağlayarak çekmek istiyoruz. Lufthansa’nın inovasyon ekosistemi ve büyük endüstri uzmanlığı ile birlikte SAP Blockchain varlıklarına ve mentorluğuna erişim, fikrinizi gündemde tutmanızı sağlayacak.

Challenge üç tura ayrılıyor:

  • The Traveler Challenge
  • The Airline Challenge
  • The Supplier Challenge

Söz sizde: Fikirlerinizi 31 Ağustos’a kadar iletebilirsiniz

Geliştiricilerin havayolu endüstrisine faydalı olacak Blockchain fikirlerini belirlemeleri için birer test yatağı olan challengelar, şirket sınırları boyunca veri paylaşımının optimize edilmesinden, bilet rezervasyonu konusunda gezginlere kolaylıklar sunmaya kadar değişebilecek.

The Supplier Challenge aynı zamanda, belgelerin takibi ve sayısallaştırılması gibi örnekleri ortaya koyan şirket ile bazı yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamayı amaçlıyor.

Katılımcıların seçimler için fikirlerini sunabilecekleri fikir gönderimleri sayfası, 31 Ağustos’a kadar açık. Lufthansa Group yönetim kurulu üyesi Thorsten Dirks konuyla ilgili şunları söyledi:

Blockchain, Lufthansa Group için dijital stratejimizin bir parçası olarak sistematik olarak ele aldığımız, zamanımızın yenilikçi teknolojilerinden biridir. Yenilikçi çözümleri tartışmak ve ortaklarımız SAP ile Aviation Blockchain Challenge’da birlikte deneyler başlatmak için sabırsızlanıyoruz.

Havacılıkta Blockchain rüzgarı: Boeing başlattı, Lufthansa artırdı

Birkaç gün önce havacılık endüstrisinde ilk defa Blockchain’i uygulayacağını açıklayan Boeing, SparkCognition’ın UAV takibinde ve uçuş koridorlarının tahsisinde Blockchain’i benimsemek için havacılık deviyle çalışacağını duyurmuştu.

Boeing’in Baş Teknoloji Sorumlusu Greg Hysolp şunları söylemişti:

Teknolojik gelişmelerin ve toplumsal trendlerin, cesur çözümler ve seyahat etmenin farklı bir yolunu talep etmeye yaklaştığı bir noktadayız.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Havacılık devi Boeing, Blockchain ile şahlanacak!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin