Smart Valor tarafından, İsviçre frangına endeksli ilk stablecoin başlatılıyor
Smart Valor tarafından, İsviçre frangına endeksli ilk stablecoin başlatılıyor

İsviçre frangına endeksli ilk stablecoin, piyasaya sürülüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fintech şirketi Smart Valor, İsviçre frangına endeksli ilk stablecoin projesini tamamladı. Smart Valor, menkul kıymet tokenleri de dahil olmak üzere, kripto aralar için bir dijital varlık platformu ve uyumlu bir pazar yeri. İsviçreli Frangına endekslenecek olan stablecoin bankalar ve e-para kurumları ile ortaklıklar yoluyla sunulacak.

Smart Valor tarafından, İsviçre frangına endeksli ilk stablecoin başlatılıyor

İsviçre’nin Zug şehrinin kripto vadisi statüsü, Blockchain tabanlı girişimler için bir tercih haline geliyor. Smart Valor bu projede, yerel bir e-para kurumlarına ve belirli bir İsviçre frangı ihracı için gerekli lisanslara sahip bankalara sunan bir teknoloji sağlayıcısı olarak hareket edecek.

Smart Valor, Lihtenştayn’da bir yan kuruluş kurduğunu ve buradaki mali denetim otoritesine bir bankacılık lisansı için başvurduğunu da belirtiyor. Smart Valor’un CEO’su Olga Feldmeier, İsviçre frangı endeksli stablecoin’in için bağımsız ihraççılar ağı kurarak, tek bir ihraççının başarısızlığının paranın çöküşünü etkilememesini sağlayacaklarını söyledi. Olga Feldmeier’e göre, bu tek bir bankacılık kurumunun olası bir başarısızlığına bağlı olarak karşı taraf riskini büyük ölçüde azaltır.

Şirket, bankalar ve kripto para borsaları ile ortaklık görüşmeleri yapıyor

Smart Valor, bankalar, kripto para borsaları ve dört büyük muhasebe firması ile ortaklık görüşmelerinin olduğunu söyledi.  Bankalarla ortaklık, kripto ve fiat para birimi arasındaki değer akışını kolaylaştırmak için altyapı sağlayacak. Tüm KYC/AML gereksinimleri tamamlanacak. Katılan bankaların müşterileri, Smart Valor platformunda kripto cüzdanları açabilecek ve gerçek İsviçre frangı teminat veren bankalardan kredi alabilecek. Bu, banka müşterilerine dünya çapında küresel kripto para borsalarına anında erişim sağlayacak.

Crowdfundinsider

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin