Kanada Merkez Bankası dijital para için gaza bastı! CBDC geliyor
Kanada Merkez Bankası dijital para için gaza bastı! CBDC geliyor

Hack saldırısına uğradığını iddia eden Bitcoin borsası: “Paralarınızı ödeyemeyiz.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada’nın Alberta şehrinde bulunan küçük bir Bitcoin borsası olan MapleChange aniden kapandı. Hack saldırısına uğradığını iddia eden borsa, resmi Twitter sayfasından da “Kimseye geri ödemek yapmak için paraya sahip olmadıklarını” belirtti.

Bitcoin borsası, tüm sosyal medya hesaplarını sildi

Borsa, kimseye geri ödemek yapamayacağını açıklamadan önce, bir yazılım hatasının bir grup insanın borsadaki tüm fonları çalmalarını sağladığını söyledi. Bazı kullanıcılar, yaşanan olayın Mt. Gox’a benzer sorunlar olduğunu iddia etti. Bununla birlikte iki vaka, yöneticiler tarafından ele alınması ile büyük ölçüde farklıydı. Mt. Gox, en azından hasarı onarmak için girişimlerde bulundu.

Buna karşılık Coinbase’in Twitter’da 1 milyondan fazla takipçisi var ve daha az bilinen altcoin borsası C-Cex’in ise yaklaşık 100.000 takipçisi var. Kısacası, kripto para yatırımcıları Twitter’da oldukça aktif ve bu rakamlar, borsanın popülaritesini değerlendirmenin iyi bir yolu.

Uzmanlara göre, bu eski moda bir aldatmaca gibi görünüyor

Birçok uzman, yaşanan olayın borsanın kendisi tarafından kurguladığını ve borsanın müşterilerini dolandırdığını iddia ediyor. Borsa tüm tüm sosyal medya hesaplarını sildi. Daha sonra tekrar açarak Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

Bitcoin ve Litecoin ile ödeme yapamayız. Herkese paralarını iade edemeyiz. Sadece elmizde kalan para ile ödeme yapabiliriz.

Uzmanlara göre, bu borsanın yaptığı eski moda bir aldatmaca gibi görünüyor. Aldatmacanın kuralları aynı: bazı müşterilerin güvenini toplayın, tüm fonlarını tek bir yerden alın ve parayla kaçın. Gerçekten de, borsada bir hack saldırısı olup olmadığı ve borsadan para çalınıp çalınmadığı henüz belli değil.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin