İsviçre Ekonomi Bakanı, Blockchain'e tam destek verdi.
İsviçre Ekonomi Bakanı, Blockchain'e tam destek verdi.

İsviçre Ekonomi Bakanı, Blockchain’e güveniyor: “Zug dünyanın Blockchain başkenti olmaya devam edecek.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre Ekonomi Bakanı, Blockchain teknolojisinin internet ile aynı ölçekte küresel bir etki yaratacağına inandığını ifade etti. Bakan, Zug şehrinin dünyanın Blockchain başkenti olmaya devam edeceği görüşünde.

Johann N. Schneider-Ammann, son birkaç yıldır İsviçre’nin Blockchain teknolojisinde liderliği eline aldığını ve sektörde faaliyet gösteren firmalara ve şirketlere sürekli destek sağlamayı planladığını belirtti.

İsviçre Ekonomi Bakanı Crypto Valley’de konuştu: “Blockchain’e tam destek.”

Zug’daki Crypto Valley Konferansı’nda yaptığı konuşmada Amman, İsviçre’nin bu yeni teknoloji ve ekonomi uygulaması açısından küresel bir lider olduğunu söylüyor.

Bu durumun aynı hızla devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Tarih, tren farklı bir yöne doğru hızlandığında neler olduğuyla ilgili örnekler ile dolu.

Ammann, World Wide Web’in doğuşunun Cenevre’de gerçekleşmesine rağmen, aslan payının pratik olmayan politikalar ve yetersiz gelişmeler nedeniyle başka yerlere kaldığına dikkat çekti.

Bakan eleştirilere açık ve Blockchain konusunda çok ümitli

Kripto para ve Blockchain ile ilgili eleştirilere açık olduğunu sözlerine ekleyen Ammann, Ocak ayında, Zug’deki deneyimlerin olumlu olması halinde, birkaç yıl içinde İsviçre’nin bir kripto ve Blockchain ulusu haline geleceğini belirtmişti.

İsviçre’nin yüksek teknoloji endüstrilerinde ve farmasötik ürünlerinde bugün dünya lideri olduğu gerçeği normal olarak görülüyor. Bu sektörlerin bir zamanlar Blockchain’in yaptığı gibi daha önce bilinmeyen teknolojiler ve hizmetler ile başlatıldığını unutmak kolay.

Ammann, her ne kadar bunun bir gecede gerçekleşmeyeceğini kabul etse de Blockchain projelerinin uzun vadeli vizyonlarını gerçekleştirmelerinin önemli olduğu ve teknolojiyi ticarileştirmenin bir kayıp olmadığı görüşünde.

Ammann:

Blockchain tabanlı hizmetler ve ürünler için  büyüme tahminlerinin  gerçekleşeceğini kimse bilmiyor ve bunun üzerine hiç kimse Blockchain’in tüm ekonomimize gireceğinden şüphe duymuyor. Aslında olan şu ki, şu anda yeni teknolojilerin potansiyelleri ve riskleri hakkında çok az şey biliyoruz.

Zug, bir süredir sürdürdüğü dostane regülasyonları nedeniyle dünyanın Blockchain başkenti olarak kabul edilmeye başlanmıştı. Ammann’ın konuşması bunun devam edeceğini doğruluyor.

cryptodisrupt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

İsviçreli Crypto Valley dev bir Blockchain ortaklığı gerçekleştiriyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin