MetaMask bir Ethereum tarayıcısı ve cüzdanı
MetaMask bir Ethereum tarayıcısı ve cüzdanı

MetaMask Ethereum Classic’i destekleyecek ve ETC yüzde 14 oranında arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sevimli maskotuyla tanınan Ethereum tarayıcısı ve cüzdanı olan MetaMask, yakında Ethereum Classic’i destekleyeceğini açıkladı.

MetaMask bir Ethereum tarayıcısı ve cüzdanı

Ethereum Classic Cooperative Direktörü Anthony Lusardi, Twitter aracılığıyla konuya yönelik şu duyuruyu yaptı:

Artık MetaMask Ethereum Classic’i destekleyecek.

MetaMask, Chrome, Firefox, Opera ve Brave Browsers için bir tarayıcı uzantısı biçimini alan bir köprü yazılımı. Yazılım, tam bir Ethereum düğümüne gerek kalmadan Ethereum dApps uygulamasına izin verir. Aynı zamanda bir güvenlik kimlik kasası ve Ether işlemleri için bir cüzdan içerir.

Ethereum Classic, Ethereum Blockchain’indeki bölünmenin ürünü

Ethereum Classic geçtiğimiz günlerde 24 saatte içinde %9,89 oranında bir büyüme gördü. Önceki işlem fiyatı 13,6 dolar olan kripto paranın fiyatı birkaç saat içinde 15 dolara kadar yükseldi. Ethereum Classic, 15 doların hemen altına düştüğünde bile, direnç seviyesinin hemen altında 14,99 dolar seviyesinde oturuyordu. Kripto para yakın zamanda ETC/BNB ve ETC/USDT çiftleriyle listelendi. Ayrıca Ethereum Classic’i Coinbase, Coinbene ve Nova borsaları platformlarına ekledi.

Ethereum Classic, merkezi olmayan otonom organizasyonun başarısız uygulamasından dolayı Ethereum Blockchain’inde meydana gelen bölünmenin bir ürünü. Önceki dönemlerde uygulamadaki bir hata yüzünden, 50 milyon dolar çalındı. Bu fonların kötüye kullanılmasını önlemek için hard fork önerildi. Yeni uygulamaya Ethereum ismi verildi ve eski forka ise Ethereum Classic adı verildi.

Ethereum Classic fiyat grafiği
Ethereum Classic fiyat grafiği

Ethereum Classic fiyatında son durum

Söz konusu fork, mevcut Ethereum Blockchain’i ile geriye dönük olarak uyumlu değil. Bu da Ethereum Blockchain’inin gelecekteki herhangi bir gelişimini bu özel fork ile uyumsuz hale getiriyor. Ethereum Classic yazım sırasında, %14 oranında artışla 15,6 dolardan işlem görüyor. Ethereum Classic şu anda, 1,6 milyar dolarlık piyasa değeriyle 16. sırada yer alıyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin