İsveç, e-krona ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor
İsveç, e-krona ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor

İsveç atağa kalktı: Merkez bankası dijital para birimi “e-krona” test ediliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsveç merkez bankası Riksbank, kendi merkez bankası dijital para birimi e-krona’yı test etmeye başladı.

Yerel haber kuruluşu The Local’ın haberine göre daha önce de dijital paralar geliştirmeye ilgi gösteren İsveç merkez bankası, bir pilot proje yürütmeye başladı. Banka, Blockchain tabanlı dijital para birimi e-krona’nın nakit sistemini tamamlamayı hedefliyor.

İsveç e-krona için izole bir test ortamı yarattı

E-krona pilot projesinin, projeyi denetleyen dijital teknoloji danışmanları ile izole bir test ortamında çalışacağı bildiriliyor. Teknoloji danışmanları, halkın bu para birimini kullanıp kullanamayacağını izleyecek.

Söz konusu para biriminin belirli kriterleri karşılaması gerektiğini belirten Riksbank’a göre dijital krona basit ve kullanıcı dostu olmalı, güvenlik ve performans için kritik gereksinimleri karşılamalı.

Çin ve Rusya da dijital para birimleri üzerinde çalışıyor

İsveç merkez bankası, merkez bankası dijital paralarını görüşmek üzere diğer finansal kurumlarla iş birliği yaparak pilot projenin önümüzdeki yılın şubat ayına kadar süreceğini açıkladı. Test, kullanıcıların ödeme, para yatırma ve para çekme işlemleri için dijital bir cüzdan kullanma davranışlarını inceleyecek.

İsveç yakın gelecekte merkez bankası destekli dijital paraları piyasaya sürmek için çalışan tek ülke değil. Çin, Rusya ve diğer bazı büyük uluslar da dijital paraları araştırıyor.

coinnounce

İsviçreliler kripto para birimlerine her geçen gün daha çok ilgi duyuyor


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin