SEC kripto para sektöründe brokerleri denetliyor

İşte SEC’in kripto para sektöründe mercek altına aldığı yeni alan

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC, kripto para birimi brokerliklerine yönelik bir soruşturma başlatarak kripto para sektöründe incelemelerini artırıyor.

SEC kripto para sektöründe brokerleri denetliyor

SEC’in kripto paralarla ilgilendiği bilinen bir gerçek. Ancak SEC’n en son hedefi brokerler. Bloomberg’e göre SEC, aracı kurumların denetim görevlilerinden, aracılık işindeki uygulamalar ve ilerlemelerin yanı sıra müşterileriyle olan işlemlerini sorguluyor. Anonim bir kaynağa göre SEC, özellikle yatırım danışmanlarının katılımı ile ilgili detayların yanı sıra alım satım, finansman ve ICO’lardan elde edilen ücretlerle ilgili bilgi alıyor.

SEC başkanı Jay Clayton gibi bazı düzenleyiciler kripto para sektörünü denetlemek için hızlı davranırken, SEC komisyonu üyesi Hester Peirce gibiler ise ICO’lara dolandırıcılık gözüyle bakmıyor. SEC’in Winklevoss ikizlerinin ETF başvurusunu reddinin ardından Hester Peirce, yetkililerin sadece Winklevoss ETF’yi reddetmekle kalmayıp, aynı zamanda menkul kıymet piyasalarını düzenleme konusunda ajansın rolünün sınırlı kapsamını aştığını savundu.

SEC brokerlere yönelik yapıcı düzenlemeler getirecek

Bir sektöre yönelik daha fazla inceleme mutlaka kötü bir şey değildir, gerekli olarak görülebilir. Bunlar SEC’in diğer herhangi bir tipik finansal kurumda gerçekleştirmesi gereken aynı kontroller ve denetimler olarak düşünülebilir. SEC’in bu firmaları daha iyi anlamaya çalışması ve brokerlere yönelik yapıcı düzenlemeler yapması tamamen olumlu bir adım.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin