Rayiç değer (gerçeğe uygun değer) nasıl belirlenir?
Rayiç değer (gerçeğe uygun değer) nasıl belirlenir?

İşte kripto paraların rayiç değer (gerçeğe uygun değer) hesaplaması ve ilk 5 kripto para

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasalarına ilişkin ilginç istatistikler zor elde ediliyor olsa da ilgi çekmeye devam ediyor. Bu konuda elde edilen tüm istatistikler anlamlı olmamasına rağmen, değerli bilgiler sağlayabilirler. Kripto paraların rayiç değer oranı da ilginç bir istatistiktir. CoinFairValue’den elde edilen verilere göre, aşağıdaki 5 ana kripto para birimi artan fiyat/rayiç değer oranına (gerçeğe uygun değerine) göre sıralandı.

Rayiç değer (gerçeğe uygun değer) nasıl belirlenir?

Sıralamalardan önce rayiç değer oranını açıklamak gerekiyor. Bu varlıkların gerçeğe uygun değeri, kripto paraların kullanımına dayanır ve herhangi bir spekülasyon içermez. Para birimleri için rasyonel bir ekonomik model kullanılır, bu da stoklar için günümüze “İndirgenmiş Nakit Akımları” kullanılarak hesaplanır.

Artan rayiç değer oranına göre ilk 5 kripto para

5- Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash’in kullanımının bu para biriminin rayiç fiyatını nasıl yansıtmayacağını görmek oldukça ilginç. Piyasa tarafından değerlenen her bir BCH, 451,18 dolar ile bu varlığın gerçeğe uygun değeri 1.091,82 ABD dolarıdır. Oldukça büyük bir tutarsızlık olsa da, son zamanlarda Bitcoin Cash ağında yapılan stres testinin bu verileri ne kadar etkilediği belli değil. BCH 0,41 fiyat/rayiç değer oranını koruyor.

4- Ethereum (ETH)

2018 yılı Ethereum fiyat gözlemcileri için iyi bir yıl olmadı. Bu varlık, tüm zamanların en yüksek seviyesine kıyasla değerinin %85’inden fazlasını kaybetti. Ancak kayıplarını konsolide ediyor gibi görünüyor. Öyle olsa bile Ethereum, gerçeğe uygun değeri 397,92 dolarken, piyasa fiyatını 214,53 dolar seviyesinde tutuyor. Bu nedenle, Ethereum’un 0,54 fiyat/rayiç değer oranı, çok fazla yukarı yönlü momentum olduğunu gösteriyor.

3- Dash (DASH)

Dash’ın son pazarlama çabalarının meyvesini vermeye başladığı söylenebilir. Bu para biriminin kullanımı, ticari entegrasyonun iyileştirilmesi sayesinde kısmen hızlanıyor gibi görünüyor. 187,77 dolarlık bir piyasa fiyatı ve 266,85 dolarlık bir gerçeğe uygun değeri ile 0,7 oranı bu kripto paranın 2018 yılı  içinde yüksek bir seviyeye ulaşabileceğini gösteriyor.Yine de bu rakamlar 218 dolar seviyesi ile kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesinden çok uzakta.

2- NEO

NEO tabanlı dApps ve hizmetler için devam eden gelişmeler göz dolduruyor. Para birimi de düzenli olarak kullanılıyor görünüyor. Bu da kripto paranın, gerçeğe uygun değerinin ve piyasa fiyatının şu anda olduğundan daha yakın olması gerektiği anlamına geliyor. NEO’nun gerçeğe uygun değeri 25,79 dolar olarak hesaplandı, ancak piyasa fiyatı bunun için 18,23 doların üzerinde ödeme yapmaya istekli değil. Bu 0,71 fiyat/rayiç değer oranı önümüzdeki aylarda değişebilir.

1- Cardano (ADA)

Cardano cephesinde gelişmeler biraz az gibi görünüyor. Ancak kripto para kendini göstermeye devam ediyor. Bu şüphesiz, 0,069 dolarlık piyasa fiyatı ve algılanan 0,0945 dolarlık gerçeğe uygun değeri arasındaki oranı etkileyecek. Bu nedenle 2018 yılı içinde bu kripto paranın rayiç değerini tahmin etmek çok zor olacak.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin