Kripto para sektöründeki en eski projeler
Kripto para sektöründeki en eski projeler

İşte kripto para sektörünün en eski ve modern kripto paraları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi endüstrisi zaman ilerledikçe çok daha güçlü hale geliyor. Çünkü pek çok proje olgunluk açısından yeni bir safhaya giriyor. Aşağıda yükselen yaşlarına göre sıralanan kripto paralar yer alıyor. Bu durum, bu projelerin neden kendi alanlarında lider olarak kabul edildiğini de açıklıyor.

Kripto para sektöründeki en eski projeler

6- Dash

Şu anda ki çoğu kripto para yatırımcısı kripto para dünyasına adım atmamışken Dash ilk oluşturulan projelerden. Bu Dash’ın sektörde 4,7 yaşında olmasına rağmen normal. Dash, Bitcoin yaratıldığından beri altıncı en eski kripto para birimi. Yıllar boyunca, Dash birçok harika başarı elde etti ve para birimi dünya genelinde yenilikler yaratmaya devam ediyor.

5- NXT

Birkaç yıl önce, NXT sosyal çevrelerde bugün olduğundan çok daha popüler görünüyordu. Proje şu an itibariyle hala çok güçlü olmasına rağmen, genel piyasa değeri yıllara göre ciddi bir darbe aldı. Proje önümüzdeki dört ay içinde beşinci doğum gününü kutlayacak. Ancak bu para biriminde işler iyi gitmiyor gibi ama geleceğin NXT için ne getireceğini kimse bilemez.

4- Dogecoin

Çoğu insan Dogecoin projesinin sadece birkaç ay sonra piyasadan silineceğini düşünürken işler çok farklı ilerledi. Dogecoin beşinci yıldönümünü NXT’den önce kutlamanın eşiğinde ve son birkaç hafta içinde para birimi yeni bir ilgi alanına giriyor. Dogecoin çok zengin bir tarihe sahip ve kripto para birimi endüstrisinde ilerlemeye devam ediyor.

3- Ripple (XRP)

Ripple’ın yerli tokeni iki yıldan kısa bir süre önce çekiş kazanmaya başlamış gibi görünüyor. Yine de, XRP şu anda beş yıldan fazla bir süredir varlığını sürdürüyor. Bu da onu kripto para alanında çok eski bir proje haline getiriyor. Ripple’ın geliştiricilerinin yaptığı tüm işler  -şirketin teknoloji ve yerli varlıklarının gerçek dünya kullanım durumları finansal sektöre damgasını vurduğu için- nihayet hak ettiği değeri görmeye başladı.

2- Litecoin

Bitcoin’in altın rengi gümüş, geçtiğimiz günlerde yedinci yılını kutladı. Kripto para alanında yedi yıl boyunca faaliyette olmak oldukça sıra dışı. Litecoin yaratıldığından beri pek çok proje geldi ve gitti, o zamandan bu yana çok azı sektörde kalabildi. Litecoin hala güçlü ve bu tarihe kadar popüler bir kripto para birimi olarak kalıyor.

1- Bitcoin

Bitcoin’in, kripto paraların mevcut neslinin en eskisi olduğunu görmek hiç şaşırtıcı değil. Yaklaşık 10 yıllık bir geçmiş ile Satoshi Nakamoto’nun mirası kripto paralar ile bütünleşti. Halihazırda, Bitcoin’e yönelik birçok eleştiri ve spekülasyon var, ancak para biriminin yıllık büyüme trendi göz ardı edilemez.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin