İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin
İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin

Bitcoin 24 Eylül fiyat görünümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 24 Eylül fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin, 6.800 doları gördükten sonra bir miktar düzeltme hareketi sonrası hafta sonunu yatay fiyat hareketiyle geçirdi.
  • Sabah saatlerinde düşüşe geçen Bitcoin yazım esnasında saatlik 100 HO desteği olan 6.630 dolarda tutunma mücadelesi veriyor.
  • Geçen hafta yaşanan yükseliş hareketleri ise ana trendin yükseliş yönüne döndüğünü işaret ediyor.

Bitcoin son 24 saatlik fiyat hareketlerinde dolar karşısında yüzde 0,54 oranında değer kaybetmiş gözüküyor. Türk kripto borsalarına baktığımızda Bitcoin’in Türk lirası karşısında değeri Paribu Bitcoin borsasında 41.300 TL, BtcTurk platformunda 41.359 TL ve Sistemkoin kripto para borsasında 41.305 TL ile güne başlıyor.

Bitcoin 24 Eylül fiyat hareketleri

Bitcoin güne 6.700 dolar bandında güne sakin bir şekilde başlamışken sabah seansında Avrupa işlem saatleri ile birlikte hafif dalgalanma hareketi gösteriyor. Bu hareket aşağı yönlü olarak gözlemlenirken, ilk olarak BTC’nin saatlik 100 HO desteğini test ettiğini görüyoruz.

İlerleyen saatlerde bu destek seviyesine tutunabilirse gün içerisinde 6.800 doları yeniden deneyebilir. Fakat gün içerisinde kritik bir nokta olacak olan 100 HO seviyesinin (6.630 dolar) aşağısına sarkması durumunda ikinci bir destek noktası 200 HO’nun konumlandığı 6.580 dolar seviyesi gözüküyor. BTC/USD paritesinin bu seviyeye tutunamaması durumunda kripto paranın yeniden 6.500 doların altında fiyatlandığını görebiliriz.

Diğer yandan daha geniş perspektifte baktığımızda geçen hafta yaşanan yükseliş ve sonrasında hafta sonu görülen yatay fiyat hareketleri saatlik 100 HO’nun 200 basit hareketli ortalamayı yukarı yönlü kestiğini gördük. Bu durum ana trendin yükseliş yönüne döndüğüne dair bir işaret olarak kabul edilebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik grafikte MACD kısa vadede sat sinyaline dönmüş olsa da olası bir yukarı hareket MACD’nin de pozitif bölgeye geçmesine yardımcı olabilir. Stokastik osilatöründe sabah saatlerinde yönünü güney çevirmiş olarak aşırı satım bölgesinde doğru ilerlediğini görüyoruz. Bu durum satışların bir miktar daha devam etmesine neden olabilir. Stoch ile paralel hareket eden RSI ve CCI’ın da düşüş yönlü konumları bu durumu destekler nitelikte.

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin