İşte kripto para piyasalarındaki düşüşün nedenleri!
İşte kripto para piyasalarındaki düşüşün nedenleri!

İşte kripto para piyasalarındaki düşüşün nedenleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün piyasaların durumu belirsiz, bu görmeyi umduğumuz bir şey değil. Bu sabah, pek çok haber merkezi, neler olup bittiği hakkında spekülasyon yaptı, hatta şimdi gördüğümüz büyük düşüşün tam bir rastlantısallığın ellerinde olduğunu açıkladılar. Ancak artık işler biraz daha net görünüyor, kötü gelişmeler mevcut ve insanlar buna kapılmış durumda. İşte kripto para piyasalarındaki düşüşün temel nedenleri!

Güney Kore’nin en büyük borsası polisler tarafından basıldı!

Bugün, Güney Kore’den gelen son haberlere göre, ülkenin en büyük kripto para borsası olan Upbit, bugün polisler ve müfettişler tarafından dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturmaya tabii tutularak borsa basıldı.

Haberlere göre, Upbit’in genel merkezine giden polislerin sabit diskleri ve muhasebe kayıtlarını incelenmek üzere koruma altına aldı. Yetkililer, şirketin müşteri hesaplarından ayrı bir hesaba para aktardığını ve bu ayrı hesabın bir Upbit yöneticisine ait olduğundan şüpheleniliyor. Burada olup bitenlerin gerçek boyutundan emin olamayız, ancak piyasalarda gördüğümüz şeyin doğrudan bu gelişmeyle ilgili olduğunu tahmin edebiliriz.

Yatırımcılar bu haber nedeniyle fonlarını Upbit’ten çekiyor

Upbit, borsada bulunmayan kripto para birimlerini esasen muhasebeleştirmekle suçlanıyor. Bu nedenle, gerçekte sahip olmadıkları, müşterilerini kandırdıkları ve piyasada çok önemli kayıplara neden olabileceklerini düşündükleri varlıkları tuttular. Yetkililerin iddialarına göre, Upbit müşterisi olmayan kişilere kripto para birimi de sattı. Ayrıca bazı raporlar, borsada fonların trade amaçlı olarak müşteri hesaplarından bir Upbit yöneticisine ait olan ayrı bir hesaba aktarıldığını ileri sürmekte.

Yatırımcılar bu haber nedeniyle fonlarını Upbit’ten çekerek kendilerini güvence altına alıyor. İnsanlar varlıklarının durumu konusunda çok kaygı güdüyor ve sonuç olarak ellerinden geldiğince piyasanın dışına çıkıyor. Bu durumda piyasaların aşağıya düşmesine neden oluyor.

Mt. Gox bir kez daha piyasayı dik düşüşe geçirdi

Güney Kore’de yaşanan olaylar, bugün şahit olduğumuz tek olumsuz olay değil. Mt. Gox (bir kez daha) cüzdanlarından 70 milyon dolar değerinde 8.200 adet Bitcoin piyasalara taşındı. Bu olay nedeniyle 9.350 seviyesinde işlem gören Bitcoin, bugün itibariyle 8,663 dolara geriledi. Mt. Gox bu hareketi her zaman olduğu gibi sadece Bitcoin’i etkilemedi. Bitcoin’in fiyat eğilimini takip eden altkoinlerde ciddi düşüş yaşadı.

İşte kripto para piyasalarındaki son durum

Bugün, 11 Mayıs’ta çeşitli raporlar, son zamanlardaki Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki fiyat düşüşünün nedeninin Mt. Gox olduğunu gösteriyor.  Bu olaylar kripto para piyasasını ciddi şekilde etkilemiş gibi görünüyor. Şimdilik piyasalardaki hareketler bu olumsuz gelişmelerin bir sonucu olarak görünüyor. Bu tür bir faaliyet, değişken piyasalar üzerinde zararlı bir etkiye sahip olabilir ve kanıt olarak bugünkü piyasa durumu.

Kripto para piyasasının bu durumdan çıkacağından şüphemiz yok. Şimdi ana endişemiz Upbit ve bu skandalın neden olabileceği zararlara odaklanıyor. Şimdilik, Güney Kore‘deki soruşturmanın nasıl geliştiğini görmek için beklemek zorunda kalacağız. Umarım yetkililer bu durumu çok geç olmadan çözebilirler.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin