İşte ünlü Ethereum yatırımcıları listesi
İşte ünlü Ethereum yatırımcıları listesi

İşte karşınızda ünlü Ethereum yatırımcıları listesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şu anda, dünyanın ikinci en değerli kripto para birimi olan Ethereum, Aralık 2017’den sonra yatırımcılardan daha fazla ilgi çekmeye başladı. Diğer çoğu kripto para gibi ETH fiyatı da Aralık 2017 döneminde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu nedenle bu kripto para projesine yatırım yapan Ethereum yatırımcıları listesi genişledi.

Ethereum neden popüler oldu?

Ethereum’un yatırımcılar arasında favori haline gelmesinin bir nedeni de aslında bir kripto para projesinden çok daha fazlası olması. Aslında, dünyanın en önemli Blockchain projesi olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü dApps, akıllı sözleşmeler ve yeni Blockchain projeleri için destek sunan platformu sayesinde, kriptoların yaygın olarak benimsenmesine katkıda bulunuyor.

Tüm kripto para birimlerinde olduğu gibi, Ethereum’a bir platform olarak yatırım yapmak söz konusu olduğunda çeşitli riskler da söz konusu. Ancak bu, çok sayıda insanın, kripto dünyasındaki çeşitli ünlüler ve büyük isimler de dahil olmak üzere, bunu yapmasını engellemedi.

İşte ünlü Ethereum yatırımcıları listesi

Joseph Lubin

Joseph Lubin

Yazılım mühendisliği, robot, makine vizyonu ve neural ağları gibi alanlarda büyük deneyime sahip olan Joseph Lubin, aynı zamanda Ethereum projesi ile ilişkilendirilecek en büyük isimlerden biri. Ethereum’un ve ConsenSys’in kurucusu (Ethereum platformuna dayanan dApp’lere odaklanan Brooklyn merkezli bir yazılım şirketi), Ethereum’un en büyük yatırımcılarından biri olabilir.

Çeşitli söylentilere göre, Joseph Lubin birkaç yıl önce gerçekleşen Ethereum kalabalık satış etkinliğinin en iyi alıcılarından biriydi. Joseph Lubin, çeşitli endüstri oyuncuları tarafından, 10 milyon dolar gibi yüksek bir değere sahip olduğu belirtilerek en önemli Ethereum yatırımcıları sahiplerinden biri olarak kabul ediliyor.

Richard Sherman

Richard Sherman

NFL’nin (Ulusal Futbol Ligi) San Francisco 49’ları için bir Amerikan futbolu oyuncusu olan Richard Sherman, kripto paralara tutkulu bir başka ünlü kişi. Sherman, Bitcoin ve Ethereum’a  para yatırmaya başladı.

Richard, birkaç kez BTC, ETH ve LTC’nin sahibi olduğunu,  ancak diğer küçük paralarla ilgilenmediğini birçok kez açıkladı. Bitcoin’i, 1.000 dolar civarında bir yerde işlem gördüğünde satın aldı ve fiyatlar 19.000’den yukarı doğru fırladığı zaman para kazanmayı başardı. Ancak her şeye rağmen, Bitcoin’lerini sattığı  için pişman olduğunu belirtiyor.

Cameron ve Tyler, Winklevoss kardeşler

Cameron ve Tyler, Winklevoss kardeşler

Cameron  ve Tyler Winklevoss , kripto dünyasıyla olan bağlantılarından dolayı birçok kez manşetlerde bulundular. Kardeşler, Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’e kendilerinin bir sosyal ağ fikrini çaldığını iddia ederek dava açmış olsalar da, bugünlerde Winklevoss kardeşler en büyük kripto yatırımcıları olarak biliniyorlar.

Dava, kardeşlere 65 milyon dolarlık hisse senedi ve nakit ödemesi yapılmasına karar verdi. Blockchain ve kripto teknolojisinde bir fırsat gördükten sonra Winklevoss kardeşler, Bitcoin’e yatırım yapmaya karar verdiler. Kardeşler, fiyatın 10 dolardan az olduğu 2012 yılında 120.000 Bitcoin satın aldı. Finansal başarılarından sonra, Ethereum ve diğer kripto para birimlerine de yaklaşık 350 milyon dolarlık yatırım yaptılar. Kardeşler ayrıca, Gemini adlı New York tabanlı kripto para borsasını oluşturmakla ünlüdür.

Vitalik Buterin

Vitalik Buterin

Vitalik Buterin, özellikle kripto dünyasında sevilen bir isim. Kripto sektöründe en önemli kişi olarak bilinen Satoshi Nakamoto’dan sonra, Vitalik gösteriliyor. Ethereum projesinin beyni olarak biliniyor. Vitalik Buterin’in kripto paralarla zengin olduğu bilinen bir gerçek. Ancak şaşırtıcı olan şey, Buterin’in  zengin bir adam gibi görünmediği konusu.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher

Hollywood aktörü Ashton Kutcher, genel olarak teknoloji konusunda tutkulu olduğu biliniyor. Aynı zamanda Airbnb  ve Uber gibi teknolojiler ve uygulamaların yanı sıra kripto para birimlerinde de erken yatırımcılardan biri. Kripto çığlığına atlayan ilk ünlülerden biri ve Ethereum ile ilgileniyor. Resmi bir belge yayınlanmamasına rağmen, Kutcher’ın hem Bitcoin hem de Ethereum’a yatırım yaptığı söyleniyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin