Kripto dünyası, yenilenebilir enerji kaynaklarını araştırıyor

Bitcoin, çevreyi yok etmeyecek: Çünkü kripto dünyası sürdürülebilir bir denge bulacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanda yapılan bir çalışmadan sonra, Bitcoin’in başarılı olması durumunda çevreyi tehdit edebileceğini açıklayan topluluk, projeksiyonun kripto paralar tarafından teşvik edilen daha yeşil enerji kaynaklarının gelişimini hesaba katmadığını söyleyerek topluluğun görüşü konusunda geri adım attığını duyurdu. Ayrıca Bitcoin’in tek başına çevreyi yok edeceği yönündeki iddialar ise aşırıya kaçıyor. Çünkü kripto dünyası bu konuda sürdürülebilir bir denge bulmaya da çalışıyor.

Kripto dünyası, yenilenebilir enerji kaynaklarını araştırıyor

Yeni yayınlanan bir makale de, Bitcoin ve diğer kripto paraların aslında yenilenebilir enerji kaynaklarının büyümesini teşvik ettiği ve gelecekte bu yeni kaynakların standart haline geleceği fikrini destekliyor. Makale, çalışmanın halihazırda çoğu Bitcoin madenciliğinin Çin’de yapıldığı ve kömür yakan enerji santralleri tarafından desteklendiği gerçeğine dayanarak hazırladığını belirtiyor. Bununla birlikte, madencilik pahalı olduğu için, aslında daha ucuz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bu iddia, önümüzdeki yıllarda sadece Çin‘in değil, tüm madencilik faaliyetlerinin büyük olasılıkla daha ucuz ve daha sürdürülebilir bir hale geleceğini ortaya koyuyor. Makale, %100 yenilenebilir enerji ile beslenen İzlanda gibi ülkeleri listeliyor. Her ne olursa olsun, Bitcoin madenciliğinin mevcut rotası sonsuza kadar devam edemez. Ancak Bitcoin’in tek başına “çevreyi yok edeceği” yönündeki iddialar ise büyük olasılıkla aşırıya kaçıyor. Zamanla kripto dünyasının sürdürülebilir bir denge bulacağını düşünüyoruz.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin