İşte gelmiş geçmiş en çılgın Bitcoin fiyat tahminleri
İşte gelmiş geçmiş en çılgın Bitcoin fiyat tahminleri

İşte gelmiş geçmiş en çılgın Bitcoin fiyat tahminleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve Blockchain teknolojisi, günlük hayatımızın bir parçası olmaya gerçekten çok yakın. Bitcoin yıllar boyunca birçok eleştiriye maruz kaldı, Warren Buffett gibi yatırımcılar Bitcoin’den her zaman hoşlanmadılar ve birçok kez kripto paranın öleceğini söylediler. Tabi bazıları da Bitcoin’in çok kısa sürede inaılmaz rakamlara varacağını düşünüyor. Bu makalede uçuk Bitcoin fiyat tahminlerinden birkaçını ve şimdiki gelişimleri tartışacağız.

Ed Butowsky: “Bitcoin sıfıra gidecek.”

Bitcoin’in sonunda sıfıra gideceğine dair bir tahminle güçlü bir şekilde başladık. Chapwood Capital Investment Management’ın genel ortağı Ed Butowsky, son röportajında Bitcoin’in Tumblr’a benzer olduğunu söyledi. Ed Butowsky’a göre insanlar Bitcoin’in gerçek değerini abartıyorlar.  Butowsky’nin göremediği şey, Bitcoin ve Blockchain teknolojisinin sadece bir sosyal ağ web sitesi olan Tumblr’dan çok daha fazla uygulamaya sahip olmasıdır.

Jesse Lund: “Bitcoin 1 milyon dolar olacak.”

1 milyon dolarlık rakam, kripto para birimi ‘uzmanları’ ve analistler tarafından epeyce kullanıldı. IBM Blockchain ve Dijital Para Birimi başkanı Jesse Lund, Bitcoin’in sonunda 1 milyon dolara vuracağını düşündüğünü söyledi, ancak hiçbir zaman tarih belirlemedi. Jesse, Bitcoin 1 milyon dolar değerinde ise bir Satoshi’nin (en küçük Bitcoin birimi) ABD kuruşuna eşit olacağını iddia ediyor.

John McAfee: “Bitcoin 2020’nin sonuna kadar 1 milyon dolar olacak.”

1 milyon dolarlık tahminde bulunmaya devam ediyoruz, bu sefer tahmin Twitter’daki belki de en boğa insan olan John McAfee tarafından yapıldı.  McAfee, Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşacağını iddia ediyor, çünkü ona göre Bitcoin’in 2020’nin sonuna kadar 1 milyon doların altına inmesi matematiksel olarak imkansız. Tahmin süresi için sadece 1 yıl ve birkaç ay kaldı ve Bitcoin şu anda sadece 10.000 dolardan işlem görüyor. Fiyatın sadece 1 yılda %10.000 oranında artması gerekecek.

En uçuk Bitcoin fiyat tahmini: Bitcoin 10 milyon dolar değerinde olacak!

Evet, doğru okudunuz, birileri Bitcoin’in 10 milyon dolara vuracağını iddia etti. Bu çılgın tahmini kim yaptı? Bitcoin ağının öncüsü ve geliştiricisi Hal Finney’den başkası değil. Daha da çılgınca olan şey, bu öngörüyü Bitcoin daha yeni başlarken yapmasıydı. Tahmini, Bitcoin’in başarılı olacağı fikrine ve dünya çapında baskın ödeme sistemine dayanıyordu.

Hal Finney, “piyasanın toplam değerinin dünyadaki tüm varlıkların toplam değerine eşit olması gerektiğini” belirtti ve bu sayının 100 trilyon ile 300 trilyon dolar arasında olduğunu buldu. Bu tahmin kesinlikle inanılmaz derecede uçuk, ancak Bitcoin gerçekten baskın ödeme sistemi haline gelirse, Hal’ın değerlemesi oldukça mümkün olacak. Şu andaki tek sorun, uzmanlara göre Bitcoin’in hâkim ödeme sistemi haline gelmeyeceği şeklinde görünüyor.

Tom Lee:  “Bitcoin 2019’un sonunda yeni bir ATH’ye ulaşacak.”

Tom Lee yanlış Bitcoin tahminleri yapmakla ünlüdür. Temmuz 2018’de Tom, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 22.000 doları vuracağını ve 25.000 dolara bile ulaşabileceğini söyledi. Kasım ayının ilerleyen saatlerinde, yeni hedefinin madenciler için ‘kırılma noktası’ olduğu iddiasıyla 15.000 dolar olarak tahminini değiştirdi, bu da fiyatın madencilik maliyetine uygun olacağı anlamına geliyordu.

Maalesef Lee’nin tahmini yanlış çıktı. Bitcoin fiyatı düşmeye devam etti ve 2018 sonunda 3.700 dolar seviyesinde sabit kaldı. Tom Lee’nin en yeni tahmini, 2019’un sonunda yeni bir ATH. Çünkü Tom Lee’ye göre Bitcoin  ‘gerçek bir güvenilir liman varlığı” haline geliyor.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin