Bitcoin hashrate tüm zamanların zirvesine ulaştı: Bu ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İşlemlerin işlenmesi adına protokolü güvence altına almak için kullanılan ve bilgi işlem gücü miktarını gösteren Bitcoin ağının hashrate’i, 83 exahashe ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Yılın başlangıcında Bitcoin ağının hashrate’i, sekiz ay içinde yüzde 137’lik bir artış göstererek 35 exahashe’i görmüştü.

Bitcoin hashrate tüm zamanların zirvesine ulaştı.
Bitcoin hashrate tüm zamanların zirvesine ulaştı.

Hashrate, Bitcoin trendi hakkında ne söylüyor?

2020’nin ortalarında, Bitcoin Blockchain ağının BTC madencileri tarafından elde edilen gelirleri yüzde 50 oranında azaltacak halving’den geçmesi bekleniyor.

Halving olayının madenciler tarafından çıkarılan BTC miktarını önemli ölçüde azaltması bekleniyor. Bu coin’ler, BTC’nin fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı yaparak borsalar ve tezgah üstü (OTC) işlemler yoluyla piyasaya sürülüyor. Tarihsel olarak, Bitcoin ağının blok ödül halvingi, coin’in orta ila uzun vadeli fiyat eğilimi için temel bir katalizör görevi gördü ve BTC emisyon oranını düşürdü.

Bununla birlikte halving daha düşük madenci gelirleriyle paralel olarak, bir çalışma kanıtı ağının genel toplam oranını azaltma eğiliminde. Bu BTC’de %51 saldırısına karşı güvenlik zaafiyeti yaratabilir.

“Arz/talep hareketliliği fiyata yansıyacak.”

Bitcoin hash rate’inin halving’den önceki yükselişi, artan sayıda madencinin, kripto para fiyatlarının geri kazanılması beklentisiyle 2020 ortalarından önce mümkün olduğu kadar BTC üretmeyi amaçladığını gösteriyor olabilir.

Temmuz ayında BKCM’nin kurucusu Brian Kelly, birçok madencinin 2019 ve 2020’nin ilk yarısında gelecek 12 aylık operasyonları finanse etmek için yeterli sermaye kazandığını belirtti.

Kelly:

Birçok madenciyle konuştum. Birçoğu gelecek yıla yetecek kadar Bitcoin sattıklarını ve bu noktada Bitcoin biriktireceklerini söylediler. Sonra satış yapmaya başlayacaklar ve Bitcoin arzı yarıya inecek. Basit ekonomi: Çok fazla talep çok az arzı vuruyor, fiyat yükseliyor.

Yılın bu çeyreğinde altıncı kez, Bitcoin fiyatı 9.000 ila 9.700 dolar arasında bir aralıkta destek test ederek, 10.000 dolar seviyesindeki temel psikolojik seviyenin altına düştü. Birkaç teknik analist, BTC’nin destek aralığı zayıfladığından yakın vadede 8.000 dolarlık bölgede daha güçlü bir destek seviyesi test etme olasılığını artırdığını söyledi.

Fiziksel olarak düzenlenmiş Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini 23 Eylül’de piyasaya sunacak Bakkt’ın, Bitcoin’in ABD dolarına karşı gösterdiği zayıflık göz önüne alındığında BTC’nin kısa vadeli düşüş eğilimini bozabileceğinden kuşku duyuluyor.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin