Chain Accelerator Fransa’yı ICO merkezi haline getirebilecek mi?
Chain Accelerator Fransa’yı ICO merkezi haline getirebilecek mi?

Chain Accelerator Fransa’yı ICO merkezi haline getirebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa artık Chain Accelerator girişiminin Fransa’nın başkenti Paris’de gerçekleştirdiği son lansmanı ile ilk Blockchain hızlandırıcısına kavuşmuş oldu. 30 endüstri uzmanı ve yöneticisinden oluşan ekip, Blockchain odaklı işletmelerin piyasaya ilk adımlarını atmalarına yardımcı olacak. Yeni kuruluş, başta ICO’lar olmak üzere pazarlama kampanyaları ve genel olarak iş geliştirme ile ilgili destek sağlamayı planlıyor. Atılan bu yeni  adımla Fransa ICO merkezi olmaya oldukça yakın hale gelecek gibi gözüküyor

ICO merkezi olma yolunda Chain Accelerator kritik bir rol oynuyor

Chain Accelerator kurucu ortağı Nicolas Cantu’nun yorumları ise şu şekilde:

Şu an başkan ve hükümet Paris’i ICO’ların başkenti yapmak istiyor. Bu durumda Chain Accelerator olarak oldukça kritik bir pozisyonda yerimizi alıyoruz. Paris’de küresel ve operasyonel bir ağ kurarak, en iyi yetenekleri bir araya getiriyor, ekibimizi her geçen gün genişletiyor ve Blockchain projelerinin tüm sektörlerde protokoller geliştirmesi aşamasındaki aksaklıkları gidermeyi amaçlıyoruz.

Hyperloop Transportation’ın kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Bibop Gresta, SWIFT eski CEO’su Leonard Schrank ve Ledger Başkanı Pascal Gauthier, girişimlerin ağı için destek verecek başlıca mentor ve uzmanlardır. Listeye ayrıca Libertus Capital, ST-Ericsson, Fidor Group, Swarm Fund, Orange, SparkChain Capital, FreshPlanet, HSBC, ve Deezer gibi şirketlerin temsilci ve yöneticilerini de dahil edebiliriz.

Fransa hükümeti ICO merkezi olma konusunda oldukça istekli davranıyor

Fransa ulusal meclis üyesi Pierre Person, Blockchain projelerinin Fransa’da çeşitli karmaşıklar ile karşılaştığını söyledi. Bununla beraber bu yıkıcı teknolojinin günlük yaşam üzerinde muazzam bir etkisi olacak gibi gözüküyor. Bu yüzden Person, Fransa’nın Blockchain adaptasyonu konusunda öncülük etmesi gerektiğine inanıyor. Bundan dolayı Chain Accelerator’ın lanse edilmesinin bu doğrultuda önemli bir adım olduğunu düşünüyor.

Chain Accelerator henüz gelişmekte olan bir aşamada olmasına rağmen, şu an 13 girişimi destekliyor. Altı aylık bekleme programı sırasında, hızlandırıcı Gatecoin, Talao Solution, Gimli, Daneel ve Tribute gibi firmalara çözümler sunuyor.

Mart ayında, Fransız maliye bakanı Bruno Le Maire, ülkenin yasal bir çerçeve oluşturarak ICO’lar için bir merkez haline gelmesi için somut adımlar atması gerektiğini söylemişti:

Fransa, ICO’yu başlatan şirketlerin potansiyel yatırımcılara karşı ciddiyetlerini göstermelerini sağlayacak geçici bir yasal çerçeve öneren ilk büyük mali merkez olma yolunda ilerliyor.

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin