Fed'den çok çarpıcı kripto para anketi:
Fed'den çok çarpıcı kripto para anketi: "İklim endişelerinden bile riskli"

İşte FED araştırmacılarına göre Bitcoin’deki düşüşün sebebi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin Merkez Bankası olan Federal Rezerv Bankası (FED)’nın San Fransisco biriminde görevli olan araştırmacılar, bir bilimsel makale kapsamında Bitcoin’in son 5 aylık süreçteki fiyat düşüşünün nedenlerini araştırdı. FED araştırmacıları makalede, Bitcoin vadeli işlemlerinin (Bitcoin Futures’leri) piyasaya sürülmesinin düşüşün en önemli sebeplerinden biri olduğunu belirtiyor. İşte FED araştırmacılarına göre Bitcoin’deki düşüşün temel sebebi Bitcoin vadeli işlemleri.

Bitcoin vadeli işlemlerinin piyasaya sürülmesi Bitcoin fiyatlarını düşürdü

Pazartesi günü yayınlanan bir araştırma makalesine göre, Stanford Üniversitesi’nden bir finans profesörü ve FED’in San Fransisco Birimi’nden üç araştırmacı, Bitcoin’in son fiyat eğiliminin, 2000’li yıllarda ABD’de sarsıntı yaşatan mortgage balonuna benzediğini düşünüyor.

Yazarlar, Bitcoin ile ilgili türevlerin piyasaya sürülmesinin Bitcoin’deki ciddi fiyat düşüşte rol oynadığını söyledi. Daha önce bildirildiği üzere CBOE ve CME Group, Borsa  Vadeli İşlemleri Komisyonu (CFTC)’nun onayını aldıktan sonra, Bitcoin vadeli ürünlerini, yılın sonuna doğru piyasaya taşıdı.  Bu süre zarfında Bitcoin fiyatı tarihin en yüksek seviyeleri olan 20 bin dolardan işlem görürken, Şubat ayının ilk haftasının sonunda  ise fiyat 6 bin dolara kadar düştü.

FED araştırmacıları Bitcoin’deki düşüşü fiyatlandırma dinamikleriyle açıklıyor

Araştırmadan elde edilen verilere ve hesaplamalara dayanarak, FED araştırmacıları, Bitcoin fiyatının hızlı yükselişinin ve CME’deki vadeli işlemlerin verilmesinin ardından düşüşünün finansal teorinin başka yerlerinde önerilen fiyatlandırma dinamikleri ile tutarlı olduğunu savunuyor.

Bu tür fiyatlandırma dinamikleri, araştırmacıların açıkladığı gibi, bir finansal enstrümana olan talebin başlangıçta piyasanın kötümserlerin tersine yatırım yapmalarına izin veren bir mekanizma getirdiği noktaya kadar fiyatı yükselten iyimserler tarafından yönlendirildiği bir eğilime işaret ediyor.

İşte FED araştırmacılarına göre Bitcoin’in yaygınlaşmasını sağlayacak faktörler

FED araştırmacıları konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

17 Aralık’a kadar iyimser yatırımcılar haklıydı. Kendi kendini gerçekleştiren bir kehanette olduğu gibi, iyimserlerin talebi Bitcoin fiyatını artırdı ve bu açığa çıkan enerji birçok kişinin Bitcoin’i benimsemesine ve ona yatırım yapmasına sebep oldu. Fakat daha sonra devreye karamsar yatırımcılar girdi ve ellerindeki parayı Bitcoin vadeli işlemlerine yatırdı ve fiyatlar düştü.

Bununla birlikte, yazarların ileri sürdüğü gibi, bu tür eğilimler süresiz olarak devam etmeyebilir. Araştırmacılar, Bitcoin madencilik süreci devam ettikçe ve her geçen gün daha az Bitcoin kalacak olması nedeniyle, Bitcoin’in bir ödeme yöntemi olarak sektörde yerini almasının kolaylaşacağını iddia ediyor. Ayrıca sektördeki spekülatif dinamiklerin ortadan kalkması ile birlikte Bitcoin’in ileride daha önemli bir yatırım aracı olacağını da belirtiyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin