Dünyanın en büyük borsası kripto para sektörüne şeffaflık getirecek
Dünyanın en büyük borsası kripto para sektörüne şeffaflık getirecek

Dünyanın en büyük borsası bir Bitcoin borsası açacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • Dünyanın en büyük borsası olan New York Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange (ICE) kripto para satın alınacak çevrimiçi bir platform geliştiriyor.
  • Ticaret platformunda büyük yatırımcıların Bitcoin almasına ve tutmasına izin verileceği belirtiliyor.
  • ICE, kripto para sektörüne ilk olarak Mart ayında canlı olarak yayınlanan bir kripto para veri akışı yoluyla giriş yaptı.

New York Borsası artık kripto para sektöründe de aktif olacak

The New York Times’ın haberine göre, New York Menkul Kıymetler Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange, kripto para satın alınacak çevrimiçi bir platform geliştiriyor. New York Times’a göre, bu hareket geleneksel Wall Street firmalarının kripto paralar dünyasına adım atıyor oluşunun bir başka örneği.

Habere göre dünyanın en büyük borsa işletmecisi, Bitcoin’e bağlı olacak bir başka finansal araç swapları da araştırıyor.

Dünyanın en büyük borsası kripto para sektörüne şeffaflık getirecek

ICE’nin rakipleri, CBOE ile CME Group, Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri ile kripto para piyasasına katıldı. ICE ise verilere odaklı ve veri akışı ürünü üzerinden piyasaya şeffaflık katmaya odaklanıyor. Nisan ayında kripto para borsası Gemini ile bir ortaklık kuran Nasdaq, kripto için vadeli işlem pazarı başlatmayı planlıyor. Ayrıca Nasdaq’ın CEO’su Adena Friedman, şirketinin bir gün bir kripto para borsası açabileceğini de belirtti.

Yine de herşey ICE’nin, planladığı gibi giderse, ICE ABD’de böyle bir işi başlatan ilk borsa işletmecisi olarak bir ilke imza atmış olacak. Girişim, NYSE ve Nasdaq gibi hisse senedi borsalarının olgun piyasa yapısından yoksun olan mevcut kripto para borsaları üzerinde büyük bir etkiye sahip olmalarını sağlayabilir.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Businessinsider

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin