24 Mayıs Ethereum analizi: ETH için beklenen seviyeler
24 Mayıs Ethereum analizi: ETH için beklenen seviyeler

İşte Ethereum’a değer kazandıran faktörler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen ayın başlarında, Ethereum’un fiyatı 250 doların altına düştü ve bu da Kasım 2017’de sonra gördüğü en düşük değerdi. Bu durum, birçok yatırımcının ETH’den ümidini kesmesine sebep oldu. Fakat boğa piyasasının ilk belirtileriyle beraber Ethereum 300 dolar seviyelerini hızla aştı. Bununla birlikte, Ethereum’un değerinin daha da yüksek seviyeleri göreceğini gösteren faktörler bulunuyor. Ethereum’a değer kazandıran faktörler aşağıdaki gibi sıralanabilir.

Ethereum’a değer kazandıran faktörler

1) EIP1234 Blok kuralında ödül azaltımının benimsenmesi

Bir kripto paranın piyasa değerini artıran faktörlerden biri, sadece ticaret hacmi değil, aynı zamanda dolaşımdaki miktarı. Dolaşımdaki madeni para sayısı ne kadar düşük olursa, talep arttıkça fiyat artışı da olacak. Önceden madenciler her blok aşamaları için 3 Ethereum ile ödüllendiriliyordu. Ancak yakın tarihli bir konferansta bunun 2 ETH’ye indirilmesi kararlaştırıldı. Bu nedenle, “bombalanma zorluğu” azalacağı için madencilik oranını artıracak.

2) Bitcoin Blokchain platformunda önemli aktiviteler

Bitcoin fiyatındaki değişime tepki gösteren en yakın kripto para ETH’dir. Tether (USDT) dışında, Ethereum’un ticaret hacmi ve Bitcoin’e ani tepki veren başka bir rakip yoktur. Dolayısıyla, Bitcoin’in fiyatı arttıkça, Ethereum fiyatının buna tepki vermesi beklenmelidir.

3) Dogecoin hard forku

Dogecoin fiyatı, birçok kişinin beklediğinden daha yüksek bir boyuta çıktı. Şu anda, son 24 saatte %45’ten fazla değer kazandı. Ethereum ağına köprü kuran Dogecoin, topluluk içinde beklenen DogX hard forkundan oluşan tokeni terk etti. Bu, Dogecoin’in işlem hacmini artırarak pazar fiyatını artırdı.

4) Geliştiricilerde önemli artışlar

Ethereum ağının operasyonlarının ardındaki programlama dili Solidity’yi incelemek için, çevrimiçi dersler online olarak verilecek. Bu sayede Ethereum platformuna çekilen Blockchain geliştiricilerinin sayısı artacak.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin