Octagon Strategy: “Düzenleyici adımlar fiyatların iyileşmesini sağlayacak.”
Octagon Strategy: “Düzenleyici adımlar fiyatların iyileşmesini sağlayacak.”

İşte Brian Kelly’e göre Bitcoin rallisini başlatacak 3 neden!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finans uzmanı Brian Kelly, 3 ana nedenle Bitcoin‘in orta vadede önceki destek seviyelerine geri döneceğine ve 10 bin doların üzerine çıkacağını belirtiyor. İşte Brian Kelly’e göre Bitcoin rallisini başlatacak 3 neden!

Finans uzmanına göre Bitcoin rallisini başlatacak 3 neden!

Brian Kelly’nin belirttiği nedenler şunlardır:

  • Dibin yakın olduğuna işaret eden yatırımcılardaki olumsuz düşünceler
  • Japon kripto para piyasasındaki pozitif gelişmeler
  • Gox’un Bitcoin satışının 2019 yılına ertelenmesi

1. Dibin yakın olduğuna işaret eden yatırımcılardaki olumsuz düşünceler

Yatırımın temel kuralına bakan Kelly, piyasanın son derece yükselişli ve iyimser olduğu bir dönemde satmanın ve giriş için fırsat kollamanın daha iyi olacağını söylüyor. Ayrıca uzman,  piyasanın aşırı kötümser olduğu bir dönemde ise piyasaya girmek için bir fırsat aramanın akıllıca olduğunu da ekliyor. Kelly, yatırımcıların kripto para piyasasına yönelik olumsuz duyguları düşünüldüğünde, kripto para piyasasının yakın gelecekte muhtemelen dördüncü çeyrekte büyük düzeltmesinin sona ereceğini, önümüzdeki iki ya da üç ay içinde de orta vadeli bir rallinin başlayacağını vurguluyor.

2. Japon kripto para piyasasındaki pozitif gelişmeler

Daha da önemlisi Brian Kelly, Japon hükumetinin düzenlemeleri sıkılaştırmak, kripto para piyasasını kontrol altına almak ve Japon kripto para birimi sektörünü meşrulaştırmak için harekete geçtiğini belirtiyor. Ancak finans uzmanı, Japonya’daki bu gelişmelerin Bitcoin’in uzun vadeli büyümesi konusunda olumlu olduğuna da dikkat çekiyor. Kelly,  sözlerine şunları ekliyor:

Hükumet tarafından Japon borsalarına iş koşullarını iyileştirmeleri gerektiği belirtildi. Bu aslında iyi bir şey. Kısa vadede biraz zorlayıcı olabilir. Çünkü yeni müşteri alımlarını kapattılar ama aslında sistemi temizliyorlar. Sistemin daha sağlam ve insanlar için daha iyi olduğundan emin olmak istiyorlar.

ABD ve Japonya’nın arkasındaki üçüncü büyük kripto para borsası pazarı olan Güney Kore de, kripto para birimleri için düzenleyici bir çerçeve hazırlamaya başladı.

3. Mt. Gox’un Bitcoin satışının 2019 yılına ertelenmesi

Kelly son faktör olarak, Bitcoin’in üzerindeki Mt. Gox sorununu ele aldı. Kelly, bu konuya yönelik şunları söyledi:

Mt. Gox rehabilitasyona giriyor ve geriye kalan 1 milyar dolarlık Bitcoin dağıtılacak. Mt. Gox kararı harika. 2019 yılının en az 1. çeyreğine kadar Bitcoin satışı yapamayacaklar. Herkes ani bir satış dalgası için her an endişeliyken bu tedirginlik artık ortadan kalktı.

Kelly, belirttiği bu üç faktörün Bitcoin’in bir sonraki ara dönem rallisini canlandırabileceğini düşünüyor. Ayrıca Kelly, Japon ve Güney Koreli kripto para piyasalarındaki olumlu gelişmelerin, piyasaya uzun vadede büyük ölçüde faydalı olacağını ve yatırımcıların istikrarı ve güveni ile sektörün büyümesini sağlayacağına inanıyor.

Finance.yahoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin