featured

ABD ve Güney Kore 4. Sanayi Devrimi İçin işbirliği yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Seul’de düzenlenen basın toplantısında ABD ve Güney Kore Bilim ve Teknoloji Bakanlığı 4. Sanayi Devrimi’ne doğru yapılacak çalışmalar için işbirliği yapacaklarını açıkladı.

ABD ve Güney Kore siber güvenlik ve gizlilik konularında çalışacak

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından açıklanan 4. Sanayi Devrimi’nin kamu ve özel sektörde yapılan küresel teknolojik gelişmeler ile yaşam ve çalışma biçimimizi değiştireceği belirtiliyor. Bu teknolojik gelişmelerde önemli rollerden birine de Blockchain sahip.

Seul’de düzenlenen basın toplantısında ABD ve Güney Kore’nin bilgi ve iletişim teknolojisi politikalarında birlikte hareket etmeyi planladıkları duyuruldu. Her iki ülke de verilerin önemli kaynak haline geleceğini düşündüğünden siber güvenlik ve gizlilik konularında çalışılması gerektiğine inanıyor.

Samsung ve Microsoft iki ülkeye projeler konusunda yardımcı olacak

İki ülke Uluslarası Telekomünikasyon Birliği (ITU) ve Ekonomik Kalkınma ve İş birliği Örgütü (OECD) gibi uluslar arası organizasyonlarla birlikte daha şeffaf ve global internet yönetimi üzerine çalışacak. Blockchain’den tam olarak bu alanda faydanılması düşünülüyor.

Özellikle Koreli elektronik devi Samsung ve ABD merkezli Microsoft’un iki ülkeye bu projeler konusunda yardımcı olacağı belirtiliyor. Samsung ve Microsoft Blockchain alanında pek çok proje geliştirdi ve yatırımlar yaptı.  Nisan ayında Samsung Blockchain’i “dijital dönüşümü hızlandıracak temel platform” olarak gördüğünü söyledi.

Blockchain teknolojisi birçok sektörü etkileyecek

Ayrıca  Samsung, Güney Kore hükumeti ile sağlık sektörünü, kamu güvenliğini ve ulaşımını Blockchain yardımıyla geliştirmek adına 2022 yılına kadar anlaşma yaptı. İki ülke, dijital ekonomi, sınır ötesi veri aktarımı, 5G iletişimi ve yapay zeka alanlarındaki yeni gelişmelerin ardından Blockchain teknolojisinin birçok sektörü etkileyeceğini düşünüyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin