Çin'in en büyük otel zincirinde veri satışı skandalı...
Çin'in en büyük otel zincirinde veri satışı skandalı...

Çin’in en büyük otel zincirlerinden birinde skandal: Müşteri verileri BTC karşılığında satılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BleepingComputer tarafından yayımlanan bir habere göre, Çin derin web forumunda Çin’in en büyük otel şirketlerinden birinden veri satışı yapıldığı ortaya çıktı. Bir siber güvenlik firması, 130 milyon konuğu etkileyen bir ihlal olduğunu doğruladı.

Çin’in en büyük otel zincirinde veri satışı skandalı

Etkilenen şirket, 1.119 şehir arasında 13 ayrı markanın sahibi olan ve ülkenin en büyüklerinden biri olan Huanzhu Hotels Group Ltd. İlana göre, çalınan veriler 141,5 GB büyüklüğünde ve 240 milyon kayıt içeriyor. Tüm veri seti için istenen fiyat 8 BTC, yani yaklaşık 56.000 dolar.

İhlale dahil edilen veri türleri, web sitesi kayıt bilgileri, check-in kayıt bilgileri ve rezervasyon bilgileri. Bu kimlikleri, kredi kartı numaralarını, isimleri, adresleri ve daha fazlasını içeriyor.

Verilerin çalınmasının tek sorumlusu, otel zincirinin ta kendisi

Çinli bir güvenlik firması olan Zibao, verileri bağımsız olarak doğrulamış olduğunu iddia etti ve Huanzhu olayla ilgili bir açıklama yaptı.

Bu ayın başlarında olduğu gibi, geliştirme ekibi yanlışlıkla tüm veritabanını bir GitHub hesabına yüklediğinden, ihlale Huanzhu kendi elleriyle sebep oldu.

chepicap

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Bakkt haberi neden Bitcoin ETF’den daha büyük bir haber?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin