İşte Bitcoin’i diğer kripto paralardan daha değerli kılan özellikler
İşte Bitcoin’i diğer kripto paralardan daha değerli kılan özellikler

İşte Bitcoin’i diğer kripto paralardan daha değerli kılan özellikler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, her zaman kripto para birimi sektörünün odak noktasında kalmakta. İyi performans gösterip göstermediği, konusuna bağlı olmaksızın Bitcoin hep popülaritesini korudu. Şimdilik Bitcoin için, haberler iyi görünüyor ve uzmanlar, gelecekte daha da yüksek seviyelere ulaşacağını bile tahmin ediyor! İşte Bitcoin’i diğer kripto paralardan daha değerli kılan özellikler.

Bitcoin’in popüleritesi Blockchain’inin sadeliğinden kaynaklanmakta

Bitcoin’in çok popüler olmasının bir nedeni, Bitcoin Blockchain’inin sadeliğinden kaynaklanmakta. Bitcoin, dağıtık defter teknolojisinin (DLT) bir blok zincirle ilk başarılı uygulamasıdır. Türünün ilk örneği olduğu için, Bitcoin’in yaratıldığı yıllarda, teknolojinin birçok başka örneği oldu, fakat hepsi başarılı olamadı.

SegWit ve Lightning Network gibi bazı güncellemeler, Blockchain’in verimliliğinin daha da geliştirilebileceği anlamına geliyor. Tabii ki, bu gelişmelere rağmen, Bitcoin Blockchain’i basit olmaya devam ediyor. Bu da özellikle teknolojik açıdan daha az fikirli olanlara cazip geliyor.

Fintech devrimi Bitcoin’in başarılarının bir nedeni olarak görülebilir

Fintech devrimini başarılarının bir nedeni olarak da görebiliyoruz. Bitcoin, özellikle son raporlar Square Cash uygulamasının, büyüme açısından Paypal’ın Venmo’yu solladığını gösterdiğinden, fintech’i domine etmeye başladı. Bu yılın ilk çeyreğinde, Square 34 milyon dolar Bitcoin sattı. Bitcoin, Bitcoin ürünlerini sunmaya başlayan birçok ödeme platformuna sahip Afrika gibi ülkelerde fintech büyümesinin kalbinde yer almakta. Bu, ödemeleri çok daha kolay hale getirmekte.

Doğası gereği kripto para birimlerine göre fiyatlarda inanılmaz derecede uçucu olmasına rağmen, Bitcoin diğer fiyatları yukarı ve aşağı gönderen piyasa olaylarına nispeten dirençli olduğunu gösterdi. Bitcoin, sadece tek haneli düşüşler yaşar ve piyasa olgunlaştıkça, Bitcoin’in daha az tepki göstereceği tahmin edilmekte. Bu, en eski kripto para birimi için harika bir haber.

İşte Bitcoin’i diğer kripto paralardan daha değerli kılan temel özellik

Son olarak, zaman geçtikçe, Bitcoin ana finans dünyasına adapte olmaya devam edecek. Son zamanlardaki bir örnek, Nasdaq’ın geçtiğimiz günlerde borsa platformunun Bitcoin ticaret altyapısına uygunluğunu sağlamak için Gemini ile ortaklık kurması.

Yılın başında fiyat düşmesine rağmen, 2018 Bitcoin için mükemmeldi. Hem Coinbase hem de Goldman Sachs kısa bir süre önce kurumsal yatırımcıları hedef alan ürünleri piyasaya sürmeden kısa süre içinde önemli Bitcoin satın alma ve satmalarına izin verecek olan OTC Bitcoin ticaret platformlarını piyasaya sürdü.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin